FBI tutkii verkkomanifestia: Onko kirjoittaja Charlestonin ampuja?

Charlestonin kirkkoampumisesta epäillyn Dylann Roofin uskotaan kirjoittaneen verkkoon rasistisen manifestin. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii parhaillaan, onko netistä löytynyt julistus Roofin kirjoittama.

Verkkosivulla julkaistu kuva Charlestonin ampuja Dylann Roofista. Kuva: AFP

Poliisi tutkii Yhdysvalloissa verkkosivua, jonka uskotaan olevan yhdeksän ihmisen murhasta syytetyn Dylann Roofin käsialaa. Sivulla on rasistinen manifesti ja kuvia Roofista, joissa hän poseeraa muun muassa aseen ja etelävaltioiden lipun kanssa.

Useat kuvat on kuvattu paikoissa, jotka liittyvät rotuerottelun historiaan Charlestonissa. Poliisi ei ole vielä pystynyt vahvistamaan, onko Roof todella sivun takana.

Tekstin kirjoittaja kannattaa valkoisten ylivaltaa ja rotuerottelua. Kirjoittaja sanoo, että hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toimia.

– Valitsin Charlestonin, koska se on historiallisin kaupunki osavaltiossani ja siellä oli aikoinaan suhteellisesti eniten mustia asukkaita, teksti sanoo.

Sivulla on myös lähikuva samanlaisesta aseesta, jolla kirkkomurhat poliisin mukaan tehtiin.

Roofia syytetään yhdeksän ihmisen ampumisesta charlestonilaisessa metodistikirkossa keskiviikkoiltana. Ampuja avasi tulen kesken rukoushetken. Kaikki uhrit olivat afroamerikkalaisia.