Ei koskaan eläkkeelle? – "Joku jaksaa, toinen ei"

Moni eläkeläinen haluaisi ja jaksaisi jatkaa töissä, mutta monilta työpaikoilta puuttuvat käytännöt sen mahdollistamiseksi. Liki seitsemänkymppisten työntekijöiden mielestä eläkeikää ei kuitenkaan väkisin pitäisi nostaa.

Kotimaa
Hoitaja palvelutalon asukkaan vuoteen vieressä.
Ere Ek / Yle

68-vuotias lähihoitaja Seija Kurppa jäi eläkkeelle kolme vuotta sitten, mutta on käytännössä ollut tuona aikana poissa töistä muutamia viikkoja.

– Työ on ollut mielekästä ja motivoivaa. Sitä kaipaa kuulumista johonkin yhteisöön ja itsensä tuntemista hyödyllliseksi, Kurppa perustelee.

Seitsemääkymmentä kolkutteleva konkari pitää itsensä kunnossa liikkumalla. Raskainta on vuodepotilaiden nostelu, mutta Seijan työvuorot Korpilahden palvelutalolla on pyritty järjestämään hieman kevyemmille osastoille.

Mieli pysyy virkeänä ja saahan tästä vähän rahaakin.

Anneli Tuomi

Myös Kurpan työtoveri, laitoshuoltaja Anneli Tuomi on jo ylittänyt virallisen eläkeiän.

– Tänne on mukava tulla, mieli pysyy virkeänä ja saahan tästä vähän rahaakin. Joskus teen muutamia päiviä, tälläkin hetkellä täyttä työvuorolistaa.

Naiset haluavat jatkaa osittain työelämässä niin kauan, kuin terveys sallii ja töitä riittää. Yleisen eläkeiän nostamista he eivät kuitenkaan kannata.

– Meitä ihmisiä on niin erilaisia. Joku jaksaa, toinen ei.

Työpaikoilta puuttuu työkaluja

Suomessa on vuonna 2017 astumassa voimaan eläkeuudistus, jossa eläkkeen alaikärajaa nostettaisiin asteittain 63 vuodesta 65 vuoteen.

Jyväskylän yliopistossa on alkamassa kolmevuotinen tutkimushanke (siirryt toiseen palveluun), jossa tarkastellaan työurien pidentämistä. Tarkoituksena on myös edistää eläkkeen ja töiden yhdistämistä.

Tutkija Monika von Bonsdorffin mukaan töissä jatkaminen eläkkeellä on Suomessa vielä todella harvinaista.

tutkija Monika von Bonsdorff
tutkija Monika von BonsdorffEre Ek / Yle

– Vain noin kuusi prosenttia eläkeikäisistä on meillä työelämässä.

Von Bonsdorffin mukaan lukuisat tutkimukset kuitenkin osoittavat, että halukkuutta olisi paljon enemmän. Työkykyä myös riittäisi jopa puolella eläkeikäisistä.

Keskeistä on henkilön oma terveys ja toimintakyky, sekä se, tukeeko työpaikka jatkamista.

– Asenteet ovat pääosin positiivisia, mutta käytännön mekanismit eläkeajan työntekoon puuttuvat vielä monista organisaatioista.

Töihin vaikka puolessa tunnissa 

Korpilahden vanhainkodissa ja hoivakodissa eläkeläisiä on useimpina päivinä työvuoroissa.

– Eläkkeellä olevat ovat meille valtavan iso voimavara. Joissain työvuoroissa saattaa olla viisikin eläkeläistä, kertoo osastonhoitaja Tuomo Virolainen.

Vanhempi työntekijä on Virolaisen mukaan usein nuorempaa helpompi saada töihin lyhyellä varoitusajalla ja lyhyemmäksi ajaksi.

– Vastavalmistunut ei kovin mielellään tule vaikkapa päiväksi tai kahdeksi töihin esimerkiksi työttömyysturva-asioiden takia. Vanhemmat eivät siis vie nuorempien työpaikkoja.

Lähihoitaja keskustelee vanhuksen kanssa.
Ere Ek / Yle

Laaja ikäkirjo on rikkaus

Eläkeikäiset voisivat jatkaa töiden tekemistä monilla aloilla.

– Esimerkiksi terveydenhuollossa ja kaupan alalla voitaisiin hyvin järjestää osittaista työtä, keikkaa ja vuoroja. Kaikki asiantuntijatyö ja esimerkiksi opetus olisi myös sellaista työtä, sanoo tutkija von Bonsdorff.

Kaikki työnteko on hyvää, mutta taloudellinen hyöty jää nähtäväksi.

tutkija Monika von Bonsdorff

Sitä, millaisia hyötyjä yhteiskunnalle töiden tekemisestä eläkeiän yli sitten on, on niin ikään tarkoitus selvittää Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa.

– Lainsäädännön henki on, että kaikki työnteko on hyvää, mutta taloudellinen hyöty jää sitten nähtäväksi. Se, mitä taloudellisesti ei voi mitata, on työntekijän hyvinvointia tukeva merkitys.

Työpaikoille eläkeikäiset työntekijät tuovat sukupolvien välistä ajatustenvaihtoa ja ammattitaidon hiljaista tietoa. Osastonhoitaja Tuomo Virolaisen mukaan Korpilahden palvelutalossa työntekijöiden ikähaitari on kuudestatoista vuodesta lähelle seitsemääkymmentä.

– Vanhemmat ovat ikääntyvien asukkaiden kohtaamisessa lähempänä, kuin kaksikymppiset. On rikkaus, että töissä on monenikäistä väkeä.

Haastattelut teki Titta Puurunen.