1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Syyttäjä teinitytön raa'asta surmasta: Uhri kuoli savukaasuihin ja palovammoihin

Porilaisen teinitytön surmaoikeudenkäynti on alkanut Satakunnan käräjäoikeudessa. Ulkomaalaistaustainen syytetty kiistää murha- ja raiskaussyytteet.

Kotimaan uutiset
Syytetty Satakunnan käräjäoikeudessa, jossa alettiin 22. kesäkuuta 2015 käsitellä porilaisen lenkkeilijätytön kuolemaa. 25-vuotiaalle miehelle luetaan syytteet murhasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta.
Juha Sinisalo / Lehtikuva

Porilaisen teinitytön tammikuista surmaa on alettu käsitellä Satakunnan käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan ulkomaalaistaustainen mies syyllistyi porilaisen 17-vuotiaan tytön murhaan ja törkeään raiskaukseen.

Syytetty noin 25-vuotias mies, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta. Hänellä on oleskelulupa.

Puolustuksen mukaan mies oli masentunut muun muassa tästä, sillä hänen perheenjäsenensä ovat saaneet kansalaisuuden. Syyttäjä puolestaan katsoo, että syytetty halusi uhrin kanssa naimisiin kansalaisuuspäätöksen vauhdittamiseksi.

Syyttäjä: Mies salasi matkansa

Syytteen mukaan syytetty oli tullut Helsingistä varta vasten Poriin tapaamaan tyttöä. Mies oli yrittänyt saada tyttöä jatkamaan vuodenvaihteessa poikki mennyttä seurustelusuhdetta. Suhde oli kestänyt ennen katkeamista puolisen vuotta.

Syytetty oli tullut Poriin lainaamallaan autolla ja hankkinut muun muassa bensaa ja köyttä etukäteen. Syyttäjän mukaan syytetty oli pyrkinyt salaamaan tulonsa Poriin.

Syyttäjä: Murha raa'alla tavalla

Mies oli tavoittanut tytön kesken juoksulenkin. Syyttäjän mukaan tyttö ei ollut tiennyt, että mies oli tulossa Poriin, mutta hän oli kuitenkin suostunut lähtemään syytetyn mukaan.

Mies oli ajanut autolla ensin Kullaalle ja sitten Kokemäelle. Syyttäjän mukaan syytetty oli pahoinpidellyt tyttöä.

Hän oli vienyt tytön Myönteentiellä sijaitsevaan ulkorakennukseen ja sytyttänyt rakennuksen palamaan. Tyttö kuoli syyttäjän mukaan savukaasuihin ja palovammoihin.

Palanut lato, josta tytön ruumis löydettiin. Kuva on otettu 2. helmikuuta.
Palanut rakennus, josta tytön ruumis löydettiin. Kuva on otettu 2. helmikuuta.Mika Kanerva / Lehtikuva

Syytetty kiistää

Syytetty kiistää syytteen. Puolustuksen mukaan hänen tarkoituksensa oli tappaa itsensä, ei syytettyä, jos seurustelusuhde ei jatku. Hänen mukaansa uhri meni itse jo liekeissä olevaan ulkorakennukseen.

Oikeudenkäynnissä molemmat osapuolet pyysivät ei-julkista käsittelyä, mutta tuomari suostui salaamaan vain osan oikeudenkäynnistä. Muun muassa raiskausasiaa on maanantaina käsitelty suljetuin ovin.

Klo 14.23 Juttua täydennetty kansalaisuuden ja oleskeluluvan osalta

Lue seuraavaksi