1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jukka Virtanen

Kesäteatterin eväät – Junnu Vainio, Salkkarit ja Jukka Virtanen

Suosittu näytelmä "Albatrossi ja Heiskanen" rantautuu tunnettujen näyttelijöiden kera Lappeenrantaan. Ohjaaja ei silti uskalla povata Jukka Virtasen näytelmästä kassamagneettia, vaikka ennakkoon lippuja on myyty 4000. Junnu Vainion lauluilla ryyditetyn näytelmän lavalla nähdään mm. Eppu Salminen ja Salkkareista tuttu Anneli Ranta.

Jukka Virtanen
Kesäteatteri Lappeenranta Albatrossi ja Heiskanen. Albatrossi ja Heiskanen-näytelmän tarina lähtee liikkeelle Junnu Vainion alteregon Kalervo Kaihomielen syntymäpäiväjuhlista.
Yle

– Junnullahan on kaksi puolta, jotka tekevät hänestä suuren. Riimittäjänä hän oli vertaansa vailla sekä huumoria löytyy lauluista, mutta tämän lisäksi lauluissa syvä tunnelataus, Matti Kuikkaniemi sanoo ja ottaa esimerkiksi "Vanhoja poikia viiksekkäitä"-laulun sanat.

Albatrossi ja Heiskanen-musiikkinäytelmä tuo lavalle Junnu Vainion alteregon Kalervo Kaihoniemen syntymäpäivät ja Junnun 30 laulua. Useissa teattereissa pyörinyt näytelmä nähdään tänä kesänä Lappeenrannan Kesäteatterissa.

– Jukka Virtanen on kirjoittanut tämän niin että tässä on punainen lanka eikä esitys ole pelkkä laulupotpuri, lupaa ohjaaja Kuikkaniemi.

Entä ovatko Junnu Vainio, Jukka Virtanen ja tunnetut näyttelijät takuuvarma kassamagneetti kesäteatteriin?

– Tällä alalla ennustaminen on tosi hankalaa. Albatrossi ja Heiskanen tehtiin alunperin Kotkan Kairoon, niin en usko, että siellä olisi uskottu esityksen pyörivän kolmea ja puoltasataa kertaa, naurahtaa Kuikkaniemi

Esitykseen on ennakkoon myyty 4000 lippua. Lavalla nähdään suomalaisia tunnettuja näyttelijöitä mm. Eppu Salminen sekä Salkkareista tuttu Anneli Ranta. Esitykset ovat Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevassa kesäteatterissa 24.6.-2.8.2015.

Lue seuraavaksi