Leppävirralla näyteltiin jo viimeinen esitys, muualla Pohjois-Savossa kesäteatterikausi vasta alkaa

Kesäteattereissa on urakoitu alkukesän aikana esityksiä yleisölle. Valtaosa kesäteattereista pyörähtää käyntiin heinäkuun alussa.

kesäteatterit
Kuopion Uusi Kesäteatterin harjoitukset
Miika Laakso, Jukka Voutilainen ja Mikael Petsalo eläytyivät rooleihinsa Kaiken takana on nainen -musikaalin harjoituksissa.Kuopion Uusi Kesäteatteri

Kesäteattereiden ensi-iltasesonki on vauhdissa Pohjois-Savossa. Ensi-iltaa on vietetty jo Siilinjärvellä, Varkaudessa, Nilsiässä, Kaavilla, Rautavaaralla ja Maaningalla.

Leppävirralla ollaan niin pitkällä kesää, että ensimmäisen kesäteatterinäytelmän viimeinen esitys on jo näytelty. Kylmä alkukesä verotti _Ella ja presidentti _-lastennäytelmän kävijöitä. Tänä vuonna Konnuksen kesäteatterin koko perheen näytelmässä jäätiin noin 500 katsojaan, kun aiempina vuosina lastennäytelmät ovat vetäneet yli 1 000 katsojaa.

Kesäteattereista toivotaan heinäkuulle lämmintä säätä, mutta ei liian kuumaa. Hyvä sää houkuttelee ihmiset kesäteattereihin, jotka sijaitsevat monilla paikkakunnilla taivasalla. Helle puolestaan karkottaisi ikäihmiset pois kesäteattereista.

Vätysteatterin Pokka pitää -esityksen ensimmäiset näytökset houkuttelivat viime viikonloppuna nelisensataa katsojaa Maaningalle. Järjestäjät olivat avausviikonloppuun melko tyytyväisiä. Joitakin kymmeniä varauksia tuleviin esityksiin on myös tehty.

Tällä ja ensi viikolla ensi-iltansa saavat muun muassa esitykset Varkaudessa ja Säyneisessä. Sekä Teatteriryhmä Nimettömien Tuntematon sotilas että Säyneisen Nuorisoseuran Putkinotko _ovat myyneet satoja lippuja ennakkoon. Heinäkuun puolivälissä yksi _Putkinotkon esityksistä on myyty jo loppuun.

Kuopion Uudessa Kesäteatterissa ollaan ennätystahdissa, kun Olavi Virran elämästä kertovan esityksen lippuja on myyty ennakkoon yli 4 000 kappaletta. Osa näytöksistä on myös loppuunmyyty. Solistina Olavi Virta saa ensi-iltansa 1. heinäkuuta.

Viimeisetkin Pohjois-Savon kesäteatteriesitykset saavat ensi-iltansa heinäkuun puolivälissä.