1. yle.fi
  2. Uutiset

KulttuuriKolarissa kulttitaidetta ja tuimia tarinoita

KulttuuriKolari järjestetään kolmatta kertaa Kolarin kirkonkylällä 25.–28. kesäkuuta. Vuoden teema on ”Wanhaan malliin uusin kujein tosikoille ja veitikoille”.

kulttuuri

KulttuuriKolarin ohjelmassa on muun muassa naivisti Martti "Huuhaa" Innasen näyttely, joka on avoinna lohimarkkinaviikonloppuna ympäri vuorokauden. Näyttelyn avajaisissa puhuu taidehistorioitsija ja Ateneumin yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen.

Vaskiseitsikko Saaren Soittajat esittää perjantaina markkinatorilla Olavi Virta 100 vuotta -juhlakonsertin. Lastenohjelmassa lauantaina löytyy sirkusta ja taruolentoja. Luoteis-Lapin MC järjestää moottoripyörä- ja veteraaniautoparaatin.

Tapahtumassa järjestetään myös kaksi keskustelutilaisuutta. KalaBaliikki-paneelikeskustelussa puidaan ajankohtaisia matkailukalastukseen liittyviä kysymyksiä. Suomen kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo puhuu lauantaina kotiseutusuhteen merkityksestä nykypäivänä.

KulttuuriKolari päättyy sunnuntaina nuorten ammattimuusikoiden Kirjan ja Suven päivää juhlistavaan Eino Leino -konserttiin Kolarinsaaren kirkossa.

Tapahtuman järjestävät Kolarin kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimi, Kolarin kirkonkylän kyläyhdistys, Kolarin Pohjola-Norden, Kolarin seurakunta, Kolarin Työväentalo sekä Luoteis-Lapin MC.

Lue seuraavaksi