1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi: Kokemäenjoki hengenvaarallinen paikka kaljakellunnalle

Poliisi aikoo tavata Kokemäenjoella järjestettävän kaljakellunta-tapahtuman koollekutsujan kertoakseen hänelle tapahtuman vaaratekijöistä.

Kuva Vantaajoesta kaljakellunnan jälkeen. Kuva: Markus Ziemann / Yle

Kokemäenjoen kaljakellunta huolestuttaa viranomaisia. Kaljakellujien on tarkoitus kulkea noin kymmenen kilometrin matka Kokemäenjokea pitkin Ulvilan Naparannasta Porin Kirjurinluotoon heinäkuun toisena viikonloppuna.

– Kokemäenjoki virtaa voimakkaasti, joten näkisin, että tässä on aivan todellisia vaaroja olemassa, sanoo ylikomisario Petri Kangas Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tapahtumasta ei ole toistaiseksi tehty viranomaisille ilmoitusta.

– Olemme saaneet vinkin, että Facebookissa tätä mainostetaan. Olemme olleet järjestäjään yhteydessä ja sopineet yhteisestä tapaamisesta poliisilaitoksella, kertoo ylikomisario Petri Kangas.

Petri Kankaan mukaan poliisi ei kykene estämään ihmisten lähtemistä joelle. Poliisi haluaa korostaa tilaisuuden koollekutsujalle järjestäjän vastuuta.

– Vastuusta ei pääse. Jos jotakin tapahtuu, niin siitä voi olla rikos- tai vahingonkorvausvaatimuksia, Kangas kertoo.

Facebook-ilmoittaja ei näe itseään vastuullisena

Tapahtuman sosiaalisessa mediassa luonut porilainen Jani-Mikael Lipponen korostaa, että tilaisuudella ei ole järjestäjää. Itseään hän pitää ainoastaan kokoontumisen mainostajana.

– Osasin odottaa poliisin yhteydenottoa. Pitäisin tätä ennemmin kokoontumisena, jolla ei ole järjestäjää, Lipponen sanoo.

Kaljakellunta-tapahtumat ovat aiheuttaneet runsaasti jälkipyykkiä eri puolilla Suomea. Parhaillaan Tampereella pelätään samankaltaisen tapahtuman pilaavan Hervannassa sijaitsevan Suolijärven vedenlaadun. Vantaalla kaupunki on joutunut jo vuosia maksumieheksi kaljakellunnan aiheuttamiin siivouskustannuksiin.