Hyppää sisältöön

Saksa vapautti kiinniottamansa al-Jazeeran toimittajan

Al-Jazeeran toimittaja Ahmed Mansour pidätetiin viikonloppuna Egyptin antaman kansainvälisen pidätysmääräyksen vuoksi. Mansour on tuomittu Egyptissä poissaolevana15 vuodeksi vankilaan.

Kuva Ahmed Mansourista on otettu uutistoimisto Al-Jazeeran 21. kesäkuuta julkaisemalta videolta. Kuva: Al-Jazeera / AFP / Lehtikuva

Saksa on vapauttanut viikonloppuna kiinniottamansa uutiskanava al-Jazeeran toimittajan Ahmed Mansourin.

Saksalaissyyttäjät ovat vahvistaneet al-Jazeeran (siirryt toiseen palveluun) aiemmin kertoman tiedon Mansourin vapauttamisesta.

Mansour pidätettiin lauantaina Berliinissä Egyptin tekemän kansainvälisen pidätysmääräyksen vuoksi. Hänet on tuomittu Egyptissä poissaolevana 15 vuodeksi vankeuteen syytettynä kidutuksesta.

Mansurin mukaan hänen saamansa vankeustuomio on perusteeton. Al-Jazeera sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj ovat vaatineet Saksaa vapauttamaan Mansourin. Al-Jazeeran mukaan yli 25 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa Saksaa pyydetään olemaan luovuttamatta Mansouria.

Saksan ulkoministeriön tiedottaja sabiu aiemmin, että maan on otettava Mansouriin kohdistuvat syytökset vakavasti. Ministeriö kuitenkin totesi, ettei Mansouria luovuteta, jos häntä uhkaa Egyptissä kuolemantuomio.