Kaupunginhallitus yksimielinen: Hakaniemen halli menee remonttiin

Helsingin kaupunginhallitus on asettunut yksimielisesti tukemaan Hakaniemen hallin peruskorjausta. Työt on tarkoitus aloittaa vuoden 2017 alussa.

Kotimaa
Hakaniemen halli Helsingissä.
Remontti sulkee Hakaniemen hallin puoleksitoista vuodeksi tammikuussa 2017.Yle

Hakaniemen halli menee perusteelliseen remonttiin reilun vuoden kuluttua. Helsingin kaupunginhallitus asettui yksimielisesti korjaushankkeen taakse.

Remontti sulkee kauppahallin vuoden 2017 alussa. Töiden pitäisi valmistua vuoden 2018 syksyksi.

Hallikauppiaat moittineet remonttia

Hakaniemen hallin kunnostustyöt maksavat 12,5 miljoonaa euroa. Hallikauppiaat ovat pitäneet remonttia turhan laajana ja moittineet esimerkiksi hissiyhteyden rakentamista metrosta halliin.

Hakaniemen halli täytti viime vuonna 100 vuotta. Sitä on korjattu kolmasti vuosina 1952, 1971 ja 1996. Kaupungin Tukkutorin edustajat pitävät hallia niin huonokuntoisena, että ilman remonttia sitä uhkaisi toimintakielto.

Edessä perinpohjainen kunnostus

Remontin aikana Hakaniemen hallin talotekniikka, vesi- ja viemäriverkostot uusitaan ja rakennuksen esteettömyyttä parannetaan. Hallin toinen kerros palautetaan kaupoiksi ja kauppiaiden sosiaalitilat siirretään maan alle. Myös yleisökäymälät uusitaan.

Kauppiaille järjestetään väistötilat hallin naapuriin torille. Lopullisen remonttipäätöksen tekee Helsingin kaupunginvaltuusto.