Lasten ruokakriisi Nigerissä pahenee perheiden paetessa Boko Haramia

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan vakavasta aliravitsemuksesta kärsivien määrät ovat Nigerissä korkeimpien joukossa maailmassa.

Ulkomaat

Kaakkois-Nigerissä erityisesti lasten riittävän ravinnon saanti on vaikeutunut entisestään, kun kymmenet tuhannet ihmiset ovat jättäneet kotinsa paetakseen ääri-islamistisen Boko Haram -järjestön hyökkäyksiä. Alueella toimivan Pelastakaa Lapset ry:n mukaan Diffan maakuntaan on helmikuun jälkeen virrannut noin 150 000 ihmistä, joita on saapunut sekä Nigerin muilta alueilta että rajan takaa Nigeriasta.

Ruoka-apua tarvitsevien ihmisten määrä Diffassa on kaksin- tai kolminkertaistunut parin vuoden aikana, Pelastakaa Lapset ry sanoo ja toivoo alueelle lisäapua kansainväliseltä yhteisöltä.

Järjestön mukaan kuluvan vuoden huhtikuun loppuun mennessä Kaakkois-Nigerissä yli 4 800 lasta on hoidettu aliravitsemuksen vuoksi. Pelastakaa Lapset ry ennakoi määrän kasvavan yli 10 000 loppuvuoden aikana, koska alueella on hankalat elinolot ja puolet asukkaista tulee toimeen alle 1,25 dollarilla päivässä.

Ääri-islamistiseksi luokiteltu Boko Haram -järjestö on tappanut tuhansia ihmisiä kuusi vuotta kestäneen kapinointinsa aikana Nigeriassa, mutta järjestö on levittänyt hyökkäyksiään myös laajemmalle alueelle. Nigerian, Nigerin, Tšadin ja Kamerunin armeijat ovat viimeisten kuukausien ajan yhdessä taistelleet Boko Haramia vastaan Keski- ja Länsi-Afrikassa.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset