1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuori näyttelijä otti Pölösen kutsun vastaan – kauppa-auto tuntematon entuudestaan

Näyttelijäopiskelija Konsta Laakso iloitsee kesätöistä. Ilomantsin Möhköstä kotoisin oleva nuori mies esiintyy kahdessa Markku Pölösen ohjaamassa näytelmässä. Toinen näytelmä vie 70-luvulle ja kauppa-auton kyytiin.

teatteritaide
Konsta Laakso.
Lea Joutsensaari / Yle

Tampereella ensimmäistä vuottaan opiskelevalla Konsta Laaksolla on rooli sekä Markku Pölösen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa musiikkikomediassa että Romeossa ja Juliassa.

Utran Uuden Teatterin kesän aloittaa Pölösen Kauppa-auto tiistaina 23.6. Siinä Konsta Laakso esittää Veikkoa.

– Veikko on vähän omalaatuinen tapaus siellä kylällä. Hän on sellainen harmiton nuori mies, jolla on pikkuisen omituiset jutut.

– Itse olen vähän erilainen kuin Veikko, mutta siinä huumorissa on meillä jotain samanlaista, luonnehtii Konsta Laakso roolihahmoaan.

Markku Pölösen ohjaama ja käsikirjoiittama Kauppa-auto sijoittuu 1970-luvulle siihen aikaan kun kauppa-autoja vielä kulki pitkin maaseutua sekä Pohjois-Karjalassa että muualla Suomessa.

Kauppa-auto uusi tuttavuus

Konsta Laaksolle kauppa-auto oli ennen näytelmän harjoituksia tuiki tuntematon kulkuneuvo.

Veikko on vähän omalaatuinen tapaus siellä kylällä.

Konsta Laakso

– Täytyy myöntää, että en ole koskaan edes käynyt kauppa-autossa saatikka ostanut sieltä jotain. Eikä 70-luvustakaan ole muistikuvia kun itse on syntynyt 90-luvulla, kertoo Konsta Laakso.

Ilomantsin Möhköstä kotoisin oleva Konsta Laakso iloitsee kesätöistä. Häntä ei haittaa se, että koko kesä menee ilman lomaa.

–No ei todellakaan haittaa, päinvastoin. On hienoa, että saa tehdä alan töitä ja että Markku Pölönen pyysi minua tänne kesäteatteriin. Vielä kun saa näytellä kahdessa erilaisessa näytelmässä niin sekin on mukavaa, summaa nuori näyttelijä kesän kulkua.

Utran Uusi Teatteri esittää Markku Pölösen Kauppa-autoa kesän aikana 30 kertaa. Romeon ja Julian tarinan ensi-ilta on elokuun alussa. Esityksiä on parikymmentä.

Lue seuraavaksi