1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sarviniemen pakkolunastuksen eteneminen yllätti omistajan

Taipalsaaren Sarviniemen omistajiin kuuluva Jukka Suninen sai tietää puolustusministeriön valmisteluista Yleltä. Kiinteistövälittäjä puolestaan kertoo käyneensä asiasta neuvotteluja ministeriön kanssa.

Kotimaan uutiset
Sarviniemi
Taipalsaaren Sarviniemi on odottanut uutta alkua jo pitkään.Lauri Silvander/Yle

Taipalsaarella sijaitsevan Sarviniemen pakkolunastuksen eteneminen on yllättänyt alueen omistajiin kuuluvan Jukka Sunisen. Suninen sai kuulla ministeriön valmistelusta Yle Etelä-Karjalalta.

Hän ei halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa sen enempää.

Sarviniemeä välittävä Kristian Korimo Huoneistomarkkinointi Oy:stä puolestaan kertoo käyneensä ministeriön kuultavana viikko sitten perjantaina. Korimo kertoo saavansa tiistaina lisätietoja pakkolunastusmenettelyn etenemisestä.

– Keskustelemme ensin asiasta. Minulla ei ole kommentoitavaa tässä vaiheessa. Ennen kuin asia on pöydällä ja valtioneuvosto päättänyt niin siihen menee vielä aikaa, Korimo sanoo.

Puolustusministeriö aloittaa vielä kesäkuun aikana valmistelut puolustusvoimien ampuma-alueen naapurissa sijaitsevan alueen pakkolunastamiseksi.

Myös venäläiset tahot ovat Korimon mukaan olleet kiinnostuneita alueen ostamisesta. Korimon on kertonut, että venäläiset ovat tarjonneet alueesta enemmän rahaa kuin puolustusministeriön puolesta tarjouksen tehnyt metsähallitus.