Missä on nuori väki yleisurheilukatsomoista?

Porissa reilun kuukauden päästä järjestettävien Kalevan kisojen yksi suurimmista haasteista on saada uutta verta kisakatsomoihin. Kisajärjestäjät kuitenkin luottavat Nooralotta Nezirin kaltaisten nuorten huippu-urheilijoiden vetovoimaan.

urheilu
Nuoria aitajuoksijoita harjoittelee Porin stadionilla
Karri Laihonen / Yle

Kalevan kisojen valmistelut kiihtyvät Porissa. Stadionin ja kisatilojen kuntoon saattamisen sijaan järjestäjien ehkä kovin haaste on kuitenkin saada uusi sukupolvi kiinnostumaan yleisurheilukisoista.

– Sosiaalisen median kautta saadaan yhdistettyä urheilijat faneihin ja urheilijoiden tarinat saadaan esiin. Toivoisin myös kovasti, että muiden urheilulajien parista tulisi paikallisia harrastajia seuraamaan ja kannustamaan näissä kisoissa, sanoo Kalevan kisojen pääsihteeri Milja Kuikka.

Vetovoima nuorista huipuista

Reilun kuukauden kuluttua järjestettävien Kalevan kisojen yhtenä vetonaulana on porilainen aitajuoksija Nooralotta Neziri. Reisivammasta sopivasti kotikisoihin toipuvan Nezirin odotukset ovat korkealla.

Toivoisin kovasti, että muiden urheilulajien parista tulisi paikallisia harrastajia seuraamaan ja kannustamaan näissä kisoissa.

Kalevan kisojen pääsihteeri Milja Kuikka

– Viimeksi kun Porissa oli Kalevan kisat vuonna 2005, olin siellä korityttönä. Se oli silloin jo hieno tapahtuma. Kalevan kisat ovat aina kotimaan ykköskisoja ja on hienoa, että pääsen nyt kotiyleisön edessä juoksemaan. Toivottavasti olisin silloin huippukunnossa, kelit olisivat mahtavat ja yleisöä olisi paljon, Neziri hehkuttaa.

Aliarvostettu kisakaupunki

Nooralotta Neziri kaipaisi lisää kisoja kotikaupunkiinsa. Myös Kalevan kisojen järjestäjät pitävät Poria aliarvostettuna kisakaupunkina.

– Olen aina ihmetellyt, miksi Porissa on niin vähän kisoja saati sitten maajoukkueen leirityksiä. Täällä on kuitenkin mahtavat olosuhteet ja mahdollisuudet treenata kovaa ympärivuotisesti, Milja Kuikka toteaa.