A-Rehun Ilmajoen-tehtaalla kärähti

A-Rehun Koskenkorvan tehtaalla syttyi aamulla tulipalo. Palo saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan. Rehutoimituksiin ei palon takia tule katkoksia.

Kuva: Elina Niemistö / Yle

Ilmajoen Koskenkorvalla sijaitsevalla A-Rehun rehutehtaalla oli aamulla tulipalo.

Puoli yhdeksän aikoihin havaittu palo sai alkunsa siipikarjarehutehtaan jauhatusosastolla, jossa kaurankuoren pelletöintikone oli päässyt ylikuumenemaan. Palo saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan ja sammutettua reilussa tunnissa.

– Tuollainen kone kun kärähtää, niin se pitää saada sammutettua äkkiä. En kuitenkaan sanoisi, että koko tehdas olisi ollut vaarassa, arvioi A-Rehun rehuliiketoiminnan johtaja Stefan Saaristo.

Palosta syntyi alustavan arvion mukaan noin 200 000 euron vahingot. Saariston mukaan rakennuksille ei koitunut vaurioita, mutta sen sijaan joitakin laitteita, suodattimia ja sähkövetoja joudutaan uusimaan. Myöskään ihmishenkiä ei ollut vaarassa.

Rehutoimituksiin palolla ei ole vaikutusta, sillä valmista rehua on varastossa. Vanha rehutehdas toimii normaalisti ja palosta kärsinyt uusi tehdaskin saataneen takaisin toimintaan vielä tämän päivän aikana.