Savo-Solar aloittaa yhteistoimintaneuvottelut – suunnitelmissa lomautuksia

Yhtiö aloittaa koko Suomen henkilöstöä koskevat neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Arkistokuva Savosolarista. Kuva: Pekka Havukainen / Yle

Aurinkolämpöjärjestelmiä valmistava Savo-Solar aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.

Suunnitelmissa on lomauttaa noin 30 henkilöä elo-syyskuussa. Yhtiön tilauskanta ei ole kehittynyt suunnitellun mukaisesti.

Syynä tälle on, että Tanskassa tavoiteltujen isojen projektien käynnistyminen on vienyt enemmän aikaa kuin yhtiö oletti. Tästä syystä yhtiön liikevaihto jää 2-2,5 miljoonan euron tasolle tavoitellusta 4 miljoonasta eurosta.

– Vaikka liikevaihdon kasvu jää tavoitteista, tarjouskantamme on kehittynyt suotuisasti ja uskomme tilanteen paranevan vielä tulevan syksyn aikana, toimitusjohtaja Jari Varjotie.

Uusi tilaus Tanskasta

Savo-Solar voitti myös tänään tanskalaisen Jelling Varmevaerkin tarjouskilpailun. Savo-Solar on valittu neuvottelemaan lopullisesta sopimuksesta. Tarjouskilpailu koski Jelling Varmevaerkin uutta, 15 000 neliömetrin aurinkokeräinkenttää.

Sopimuksen arvo on noin 2 miljoonaa euroa ja aurinkokeräinkentän toimitus tapahtuisi huhtikuun loppuun mennessä vuonna 2016. Aikataulun mukaan ehdollinen sopimus olisi valmis heinäkuussa ja se vahvistettaisiin lopullisesti marraskuussa.

– Tämä ei kuitenkaan vaikuta yt-neuvotteluihin. Meillä ei näillä näkymin ole tarjota töitä elo-syyskuussa, toimitusjohtaja Jari Varjotie kommentoi.