Avoimuudella parhaaksi työpaikaksi – yt-rumbasta huolimatta

Kajaanin Nuorkauppakamarin vuoden 2015 Kainuun paras työpaikka -äänestyksen voitti Kajaanin ammattikorkeakoulu. Perusteluina olivat muun muassa loistava työilmapiiri ja jatkuva panostus toiminnan kehittämiseen.

nuorkauppakamarit
Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen ja Kajaanin Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Aapo Lehikoinen.
Laura Tolonen / Yle

Kajaanin Nuorkauppakamari järjesti ensimmäistä kertaa tempauksen, jossa etsittiin vuoden 2015 Kainuun parasta työpaikkaa. Ehdotuksia parhaasta työpaikasta tuli noin 50. Niiden joukosta nelihenkinen raati valitsi voittajaksi Kajaanin Amk Oy:n.

– Tämä on henkilökunnan palkinto. He näkevät ja kokevat, että tekemistä arvostetaan ja hyvän työn tekemistä halutaan jatkaa. Hieno juttu, että tämä tunnustus tuli ulkopuoliselta taholta. Toivon, että jokainen työntekijä katsoo peiliin ja toteaa, että hyvää työtä tehdään, ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Turo Kilpeläinen mainitsee.

Nuorkauppakamari vastaanotti ehdotuksia ympäri Kainuuta sijaitsevista työpaikoista, mutta pääosa tuli kajaanilaisista työpaikoista. Noin viidesosassa ehdotettiin parhaaksi työpaikaksi ammattikorkeakoulua.

Voittajan valinnassa painoivat ehdotusten suurten lukumäärän lisäksi perusteluissa toistuneet loistava työilmapiiri, jatkuva panostus toiminnan kehittämiseen, työhyvinvoinnista huolehtiminen haastavassa taloudellisessa tilanteessa sekä henkilöstön vaikutusmahdollisuudet.

Ammattikorkeakoululla on ollut vuoden 2012 jälkeen kolmet yt-neuvottelut, joista tosin vain yksi on johtanut leikkauksiin.

Toivon, että jokainen työntekijä katsoo peiliin ja toteaa, että hyvää työtä tehdään.

Turo Kilpeläinen

– Uskon, että avoimuus ja yksinkertaisuus ovat luoneet hyvää työilmapiiriä vaikeista ajoista huolimatta. Pyrin siihen, että henkilökunta tietää aina ensin asioista. Eikä vaikeita asioita pidä piilotellakaan, Kilpeläinen toteaa.

Nuorkauppakamarin tempaus saanee jatkoa ensi vuonna, sillä tämän vuoden äänestyksestä on saatu hyvää palautetta. Kaikille 11 ehdotetulle työpaikalle tehdään ehdotuksista kooste, jolla viedään positiivista viestiä organisaatioille.

Korjaus 24.6. klo 12.14: Nyt valittu työpaikka on vuoden 2015 paras, ei vuoden 2014.