Suomalaisia kalanyyttejä eteläeuroopan twistillä

Suomalaiseen kalaan saa eteläeurooppalaisia makuja herkullisella maustetahnalla. Feta, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit täydentävät upealla tavalla kalan makua.

kalat
Kalanyytti
Eeva-Maija Laurila ja Juha Mäntykenttä valmistavat ensin eteläeurooppalaistyylistä tahnaa. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Kalanyytti grillissä

4 annospalaa fileoitua kalaa (esim. lohta, haukea, ahventa, kuhaa)

sitruunanmehua

Tarjoa uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa

Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila

100 g fetajuustoa

10 oliivia

5 kpl aurinkokuivattuja tomaatinpuolikkaita

Ota foliosta neljä palaa (20 cm x 20 cm) ja samoin leivinpaperista neljä samansuuruista palaa.

Aseta folion päälle leivinpaperinpala. Laita jokaisen paperin päälle annos kalafilettä ja mausta se sitruunanmehulla (ja suolalla).

Sekoita tehosekoittimessa fetajuusto, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit tahnaksi. Levitä se kalanyyttien päälle. Kääri foliot tiukoiksi paketeiksi ja nosta grilliin. Grillaa kypsiksi 15-20 minuuttia.

Ohje: Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila