1. yle.fi
  2. Uutiset

Hallitus leikkaa kehitysrahoja – Tulossa irtisanomisia kotimaassa

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa aloittaa yt-neuvottelut. Irtisanominen uhkaa pahimmillaan kymmeniä työntekijöitä.

talous
Nepalilaispoika juo kaivosta.
Nepalilaispoika joi suomalaisten kehitysyhteistyöhankkeen osana rakentamasta kaivosta Länsi-Nepalissa Intian rajalla sijaitsevassa Asuranin kylässä alkuvuodesta 2009.Ensio Karjalainen / Yle

Kehitysyhteistyön asiantuntija- ja kattojärjestö Kepa kertoo, että se joutuu aloittamaan yt-neuvottelut kehitysrahoitukseen suunniteltujen leikkausten takia. Hallitusohjelmaan on kirjattu 200 miljoonan euron vuosittaiset leikkaukset kehitysyhteistyörahoista.

Yt-neuvottelut koskevat Kepan Helsingin toimistoa ja maatoimistojen lähetettyä henkilökuntaa. Kepan puheenjohtaja Elina Vuola kertoo tiedotteessa, että vähennystarve on korkeintaan 25–35 henkilötyövuotta.

– Arvio on ylin mahdollinen henkilöstön vähennystarve eikä tarkoita suoraan irtisanottavien määrää. Olemme saaneet ulkoministeriöstä viestiä, että leikkaukset olisivat meidän osaltamme niin suuria, että joudumme käynnistämään yt-menettelyn.

Ministeriön julkisuuteen tuomien tietojen mukaan ohjelmatukea saavilta kansalaisjärjestöiltä vähennetään tuesta noin 30–40 prosenttia, Vuola jatkaa.

Kepalla on kaikkiaan 80 työntekijää, joista alle 30 työskentelee kehitysmaissa.

Lue seuraavaksi