1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuvataide

Galleria Käpy Konnevedellä esittelee naivismia

Konneveden keskustassa sijaitseva Galleria Käpy viettää tänä kesänä 20-vuotisjuhlavuotta. Kesägalleriaa pyöritetään paikallisten taitelijoiden vapaaehtoisvoimin.

Naivistisen tyylisuunnan tauluja seinällä.

Galleria Käpy syntyi Konnenvedelle 20 vuotta sitten rakkaudesta taiteeseen.

– Asun tässä ihan vieressä, ja ystäväni kanssa monesti kuljettiin tämän talon ohi. Katsoimme, että kaunis talo ja tyhjillään, ränsistyy ja on kylmänä. Päätimme marssia kunnanjohtajan juttusille, että pääsisivätkö taiteilijat vähän touhuamaan, ja saimme myönteisen päätöksen, kertoo konnevetinen tekstiilitaiteilija Jaana Harlin.

Galleria Käpyyn kätkeytyy galleriatilojen lisäksi kesäkahvila, lähtitaitoilijoiden tuotteista koostuva myymälä ja kunnan matkailuneuvontapiste.

– Ihmiset ovat alkaneet löytää tiensä tänne. Vakiasiakaskunta on olemassa, ja konnevetiset tuovat kesäasukkaita ja vieraita käymään. Joka vuosi kävijöitä on enemmän, Harlin kertoo.

Ilmaisessa kesägalleriassa on vuosien varrella nähty nimekkäiden taiteilijoiden töitä, esimerkkeinä vaikkapa Frans Toikkanen ja Kirsi Neuvonen. Nyt avautuneessa näyttelyssä esillä on keskisuomalaisia naivisteja.

– Näyttelyn on koonnut Outi Markkanen, hän on mahtava näyttelyiden tekijä, todella tarkka ja harkitseva, niistä tulee hyviä kokonaisuuksia, Harlin sanoo.

– Tästä tuli hyvä kesänäyttely. Iloa ja hyvää tunnetta, hän jatkaa.

Harlinia haastatteli Titta Puurunen.