Lapin työttömyys lisääntyi vuoden aikana

Lapissa oli toukokuussa 220 työtöntä enemmän kuin vuotta aiemmin. Lapin työttömyys on lisääntynyt vuoden aikana vähemmän kuin koko maassa. Nuorten ja 45-54 –vuotiaiden työttömyys viime vuoteen verrattuna väheni.

työttömyys
Kyltti te-toimistossa
YLE / Susanna Pekkarinen

Ely-keskus on laskenut toukokuun työttömien määrän Lapissa ja verrannut tuloksia viimevuotisiin lukuihin. Lapissa oli toukokuussa 220 työtöntä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Rovaniemen, Itä- ja Pohjois-Lapin seutukunnissa työttömien määrä pysyi suunnilleen samana kuin vuotta aiemmin.

Nuoria työttömiä oli toukokuussa lähes 110 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Nuorten lisäksi 45-54 –vuotiaiden ikäryhmissä työttömyys väheni vuoden aikana.

Työttömyyden keskimääräinen kesto oli toukokuun lopussa Lapissa 46 viikkoa, joka oli kaksi viikkoa pidempi kuin vuotta aiemmin.

Yli vuosi työttömänä

Lapin työttömistä noin 41 prosenttia oli ollut työttömänä yhtäjaksoisesti - tai viimeisen kuudentoista kuukauden aikana yli vuoden. Yli kahdentoista kuukauden kestävää työttömyyttä oli toukokuussa neljä prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on Lapissa edelleen hidastunut ja se kasvaa huomattavasti hitaammin kuin koko maassa.

Lapissa oli toukokuussa avoinna yli 2 550 TE-toimistoon ilmoitettua työpaikkaa. Uusia avoimia työpaikkoja TE-toimistoon ilmoitettiin kuukauden aikana yli 1 180. Avointen työpaikkojen määrä oli suurempi kuin viime vuoden toukokuussa.