Ei sittenkään kahta Juice-leffaa: Solar Films luopui omasta hankkeestaan

Juice-leffaa valmisteleva Yellow Film kertoo, että elokuvaa on tarkoitus kuvata rocklegendan kotiseudulla Juankoskella. Sen sijaan toista elokuvaa Juicesta valmistellut Solar Films on luopunut omasta hankkeestaan.

kulttuuri
Juice Leskinen ja Coitus Int -yhtye TV2:n Iltatähti-ohjelmassa vuonna 1976.
Juice Leskinen ja Coitus Int -yhtye TV2:n Iltatähti-ohjelmassa vuonna 1976.Arja Lento / Yle

Muusikko Juice Leskisen elämästä tehdään sittenkin vain yksi elokuva. Elokuvatuotantoyhtiö Solar Films on luopunut projektista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle vahvisti tiedon Yle Savolle. Hänen mukaansa samaan aikaan käynnissä ollut toinen Juice-elokuvahanke ei suoranaisesti vaikuttanut päätökseen.

– Mutta totta kai halutaan keskittyä omiin leffoihin. Meillä on tosi paljon hyviä hankkeita sellaisessa vaiheessa, että Juice jää sivuun, hän sanoo.

Kuvauksia myös Juankoskella

Solar Filmsin kanssa samaan aikaan on valmistellut omaa Juice-elokuvaansa Yellow Film & TV. Sen elokuva perustuu nilsiäläisen Antti Heikkisen kirjoittamaan Juice-elämäkertaan Risainen elämä. Yellow Filmin Juice-projektissa pääosaa näyttelee Riku Nieminen.

Tuottaja Marko Talli kertoo hankkeen etenevän hyvin. Parhaillaan elokuva on käsikirjoitusvaiheessa. Yellow Filminkin hankkeen aikataulu on viivästynyt, mutta mikäli rahoitus saadaan kasaan, kuvaukset alkavat vuoden 2016 syksyllä. Hän paljastaa myös, että elokuvaa on tarkoitus kuvata Juicen synnyinseudulla.

– Kuvauksia tehdään autenttisissa paikoissa niin Juankoskella kuin Tampereella, hän kertoo.

Aiemmin tässä kuussa Yellow Film sai elokuvasäätiöltä 20 000 euron kehittämistuen elokuvaan.