1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen kaljakellujat ovat perumassa tapahtumaa, puuhaavat silti kokoontumista

Tampereen kaupungin kannanoton jälkeen Suolijärven kaljakellujat suunnittelevat peruvansa virallisen tapahtuman, mutta eivät kuitenkaan kiellä ketään samaisena ajankohtana kokoontumasta paikalle.

Kuva Vantaajoesta kaljakellunnan jälkeen. Kuva: Markus Ziemann / Yle

Kaljakelluntatapahtuman järjestäminen Tampereen Hervannan Suolijärvelle on nostattanut paljon keskustelua. Tapahtumaa vastustavat ihmiset pelkäävät pienen järven roskaamista ja likaamista, ja vaativat tapahtuman peruuttamista. Myös Tampereen kaupunki otti näkyvästi kantaa tapahtumaa vastaan.

Apulaispormestarit Pekka Salmi ja Anna-Kaisa Heinämäki muistuttivat, että tapahtumalle tulisi hakea viralliset luvat ja paikalle tulisi järjestää vessat, roska-astiat sekä siivous.

Lisäksi Suolijärveä on pidetty kooltaan ja virtaamaltaan sopimattomaksi näin suurelle tapahtumalle.

Kaljakellunnalla ei ole varsinaista järjestävää tahoa. Tapahtuman Facebook-sivujen toinen perustajista Teemu Nevala kirjoitti kuitenkin tapahtuman sivuilla että tapahtuma ehkä perutaan, mikäli kaupungilta ei tule lupaa. Nevala kuitenkin sanoo, ettei estä ihmisiä menemästä paikalle.

– Itse ajattelin ainakin ottaa kumipatjan mukaan ja mennä kellumaan sitten muutaman kaverin kanssa, mutta se ei ole kaljakellunta, kirjoittaa Nevala.