1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuubalainen olympiavoittaja sähköistää Turun aitajuoksukisaa

Aitajuoksija Dayron Robles on harjoitellut viime kuukaudet Turussa. Loukkaantumiskierteestään päässyt olympiavoittaja tavoittelee kunnon tulossa Paavo Nurmi Games -kisoissa Turussa.

urheilu
Dayron Robles harjoittelee alkukesällä 2015 Turussa.
Dayron Robles harjoittelee alkukesällä 2015 Turussa.Petra Ristola / Yle

Turun urheilupuistossa sijaitsevalla Paavo Nurmi stadionilla on saatu ihailla viime kuukausina maailmanluokan menoa. Olympiavoittaja Dayron Robles harjoittelee valmentaja Jani Ratian kanssa. Torstain Paavo Nurmi Games on yksi etappi parivaljakon työskentelyssä. Kuubalainen toivoo hyvää tulosta.

– Tuloskuntoni on kehittymässä koko ajan. Kova tulos on tärkeää, mutta sitä kohti on vielä kovasti työtä tehtävänä, pohtii Robles.

Valmentaja Ratia pohtii, että 13, 30 pintaan sijoittuva tulos olisi realistinen toive. Roblesin ennätys on 12,87 vuodelta 2008. Mies piti tuolla tuloksella maailmanennätystä nimissään syyskuuhun 2012. Silloin Aries Merrit juoksi 12,80 Brysselissä.

– Robles on välillä poissa Turusta opiskelujen vuoksi, mutta olemme päässeet harjoittelemaan hyvin loukkaantumisten jälkeen, kertoo Ratia.

Roblesia on vaivannut Ratian mukaan akillesjänne- ja polvivamma.

Paavo Nurmi stadionilla on ollut kauniita päiviä

Robles liikkuu valmentajineen kuhisevalla stadionilla matalalla profiililla. Silmälaseihin ja lämpimiin vaatteisiin sonnustautunutta lippalakkipäistä kaveria ei välttämättä heti tunnista aitajuoksun maailmantähdeksi. Olosuhteisiin Robles on tyytyväinen.

Olen viettänyt kauniita päiviä täällä, mutta välillä on ollut vähän kylmääkin.

Daryan Robles

– Olen viettänyt kauniita päiviä täällä, mutta välillä on ollut vähän kylmääkin. Minulla ei ole ollut ystävää eikä kilpakumppania radalla. Stadion on olosuhteiltaan hyvä, kertoo Robles.

Valmentaja Ratia painottaa Roblesin tavoin, että parivaljakolla on vielä paljon töitä tehtävänä. Tulevia kisoja aikataulussa ovat muun muassa kisat Pariisissa ja Lausannessa.

– Kaikki tämän kesän kisat ovat minulle tärkeitä. Teen työtä parantaakseni tulosta, lupaa Robles.

Juttua on korjattu torstaina 25.6.2015 kello 21:55. Dayronin etunimen ja valmentaja Ratian ilmoittaman tulostavoitteen osalta.

Lue seuraavaksi