1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Superviikonloppu heruttaa kassoihin jopa miljoona euroa Rovaniemellä

Alkanut viikonloppu on Rovaniemellä kesätapahtumien todellinen superviikonloppu. Käynnissä ovat yhtä aikaa valtava lentopalloturnaus Kultavaskooli, kulttuurifestivaali Jutajaiset ja juhlavuottaan viettävä Rovaniemi Marathon.

Kuva: Jutajaiset

Rovaniemellä vietetään nyt kesän vilkkaimpia päiviä. Kaupungissa kuhisee, kun käynnissä on yhtä aikaa kolme suurta tapahtumaa.

Kultavaskooli, Jutajaiset ja Rovaniemi Marathon tuovat kaupunkiin ainakin 3000 kesävierasta, arvioi Rovaniemen Matkailun ja markkinoinnin toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

– Tämä on se viikonloppu, johon on ladattu kaikkein suurimmat odotukset, Kärkkäinen toteaa.

Kolmen suuren tapahtuman ja pienemmän kesäkuhinan myötä hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa odotetaan myyntipiikkiä. Matkailun ja markkinoinnin toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen laskee, että viikonloppu valuttaa tapahtumavieraiden kukkaroista kaupungin paikallisiin jopa miljoona euroa.

– Kaupungissa pyörähtää ainakin kolmisentuhatta matkailijaa, jotka viipyvät vuorokaudesta kolmeen vuorokautta. Kyllä tässä helposti puhutaan aina miljoonaan euroon saakka nousevasta viikonlopusta, Kärkkäinen sanoo.

Kulttuuria, lentopalloa ja juoksuhikeä

Monitaiteinen kulttuurifestivaali Jutajaiset käynnistyi jo keskiviikkoiltana. Tänä vuonna Jutajaisissa puhaltavat uudet tuulet, kun festivaali on muuttanut kaupungin ytimeen kulttuuritalo Korundiin ja sen pihamaalle.

Perjantaina alkoi myös Suomen suurin ja vanhin lentopalloturnaus Kultavaskooli, jossa palloa läiskitään nyt jo 38. kertaa. Pitkien perinteiden turnaukseen osallistuu tänä vuonna 165 joukkuetta, ja Rovaniemi vetää puoleensa noin 2000 lentopalloilijaa.

Lauantaina juostaan myös Rovaniemi Marathon, joka järjestetään nyt jo 20. kertaa. Marathon tavoittelee nyt ennätyssuurta juoksijajoukkoa ja järjestäjät uskovatkin, että tuhannen juoksijan raja saattaa mennä nyt rikki.