1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkailualan verkkomedia listaa Kemin Suomen kauneimpien kaupunkien joukkoon

Miljoonayleisöjä keräävä verkkomedia The Culture Trip on listannut kymmenen kauneinta ja vierailun arvoista kaupunkia Suomesta. Turku pitää keulapaikkaa, mutta listalle mahtuvat myös Kemi, Saariselkä ja Rovaniemi.

Kotimaan uutiset
Kemin lumilinnan ruokasali 2015
Risto Koskinen / Yle

Kemi on listattu yhdeksi Suomen kauneimmista kaupungeista verkkomedia The Culture Tripissä (siirryt toiseen palveluun). Kansainvälinen matkailuaiheisia juttuja tarjoileva nettisaitti on varsin suosittu, sillä sillä on kuukausittain jopa kaksi miljoonaa lukijaa.

The Culture Trip listaa artikkelissaan vierailun arvoisista suomalaiskaupungeista ensimmäisenä Turun. Käymisen väärtejä paikkoja ovat julkaisun mukaan myös Lappeenranta, Savonlinna, Hanko, Maarianhamina, Tampere ja Raasepori.

Lapin kauneimmat kaupungit ovat The Culture Tripin mukaan Kemi ja Rovaniemi, sekä tässä yhteydessä kaupungiksi listattava Saariselkä, jotka tarjoilevat eksoottista lappilaista tunnelmaa.

Artikkeli nostaa esille ennen kaikkea Kemin ja Saariselän arktiset, talviset matkailunähtävyydet: Lumilinna ja lasikattoiset iglut ovat maailman metropolien asukkaille käsittämättömyyttä hipovia turistikohteita.

– Jos mielii kokea illallisen jääpöydältä, jäiselle penkille levitetyllä porontaljalla istuen, on syytä nostaa Kemi matkakohdelistan kärkeen, suosittaa The Culture Trip.

Lue seuraavaksi