Puikkolassa Venäjän Karjalassa protestoidaan matkailuyrityksen aitahanketta vastaan

Kyläläisiä kuohuttanut aitahanke on tiettävästi toistaiseksi pysäytetty Suomen rajan tuntumassa Venäjän Karjalassa Puikkolassa. Karjalaisen Jänisjärven rannalla sijaitseva lomakyläyrittäjä on kyläläisten mukaan aitaamassa tuhansien hehtaarien alueen eläinpuiston käyttöön. Kyläläiset ovat muun muassa vedonneet tasavallan kansanedustajiin Petroskohin.

Karjalan tasavalta
Karttagrafiikka Suomen ja Venäjän raja-alueesta.
Yle Uutisgrafiikka

Puikkolan kylässä Venäjän Karjalassa, noin 15 kilometrin päässä Tohmajärven Niiralan rajanylityspaikasta, on muun muassa kerätty nimiä matkailuyrittäjän aitahanketta vastaan.

Jänisjärven rannalla sijaitseva lomakyläyrittäjä on kyläläisten mukaan aitaamassa tuhansien hehtaarien alueen eläinpuiston käyttöön. Kyläläiset ovat vedonneet tasavallan luottamusmiehiin Petroskohin. Viimeisten tietojen mukaan aita-hankkeen työt on nyt keskeytetty.

Puikkolan kyläläiset pitävät Yle Pohjois-Karjalan saamien tietojen mukaan aitahanketta laittomana. Aita myös estäisi kyläläisiltä pääsyn sieni- ja marjametsiin sekä Jänisjärven rantaan.

Aitaa varten on jo raivattu metsään ura useiden kilometrien matkalle Puikkolasta kohti Niiralan rajanylityspaikkaa Tohmajärvellä.