Kumikäärme paljasti mökkivarkaiden kätkön

Inkoon Tähtelässä ja Degerbyssä murtauduttiin juhannusyönä useisiin loma-asuntoihin. Poliisi pääsi anastetun omaisuuden jäljille kumikäärmeen ansiosta. Poliisi kehottaa kaikkia mökin omistajia Tähtelän ja Degerbyn alueella tarkistamaan asuntonsa.

Kotimaa

Poliisi sai juhannusyönä tiedon asuntomurrosta Inkoon Tähtelässä. Alueella oli myös havaittu paikalle kuulumaton auto. Ilmoituksen tekijä kävi ilmoituksen tehtyään tarkistamassa sukulaisensa mökin, jolta oli viety muun muassa asekaapissa olleet aseet.

Poliisi aloitti varkaiden etsimisen usean partion voimin. Pian yksi partioista teki havainnon tuntomerkkeihin sopivasta autosta Siuntiossa. Auto pysäytettiin ja kolme henkilöä otettiin kiinni. Autosta löytyi muun muassa murtovälineitä, mutta ei varastettua omaisuutta.

Partiot jatkoivat poliisikoira apunaan alueen haravointia. Yksi partioista teki etsintöjä metsätiellä, kun se ajoi tielle asetetun kumikäärmeen päälle. Poliisin mukaan on hyvin tavallista, että huumeita ja varastettuja esineitä jätetään maastokätköihin ja kätköpaikka merkitään esimerkiksi kumikäärmeen avulla. Poliisi seurasi kumikäärmeen läheisyydessä olleita painaumajälkiä ja löysi varastetut tavarat, joiden joukossa asekaapista viedyt aseet.

Samana yönä yritettiin murtautua asuntoon myös Degerbyssä. Epäiltynä ovat samat tekijät. Poliisi kehottaakin kaikkia loma-asuntojen omistajia Tähtelän ja Degerbyn alueella tarkistamaan asuntonsa ja ilmoittamaan poliisille mahdollisista murroista.