Kymäläisen kansalaisaloite täysi floppi: "Aion huutaa kansaa apuun"

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on pettynyt kansalaisaloitteensa heikkoon suosioon. Hän aikoo ottaa kiinteistönhankintaa rajoittavan lainsäädännön esille uudelleen niin monta kertaa, että se lopulta etenee eduskuntakäsittelyyn asti.

Kotimaa
suna kymäläinen kansanedustaja
Klaudia Käkelä / Yle

Kansanedustaja Suna Kymäläisen aikaan saama kansalaisaloite jäänee toistamiseen käsittelemättä eduskunnassa.

EU:n ulkopuolisten henkilöiden ja yhteisöjen kiinteistönhankintaa rajoittavan lain säätämiseen tähtäävän kansalaisaloitteen on allekirjoittanut 10 000 henkilöä. Eduskuntakäsittelyä varten tarvittaisiin 50 000 nimeä.

– Tarvittava allekirjoitusten määrä oli tarkoitus saavuttaa parissa kuukaudessa. Niin ei kuitenkaan käynyt, sanoo pettynyt Kymäläinen.

Yhtenä syynä hän pitää eduskuntavaalikampanjaa, jonka ajaksi aloitekampanjointi piti lopettaa.

Floppaus ei lannista Kymäläistä

Vaikka allekirjoitusaikaa on jäljellä reilu kuukausi, näyttää Kymäläisen mukaan siltä, ettei minkäänlainen loppukiri riitä.

– Minulle on kerrottu, että ihmiset ovat löytäneet aloitteen huonosti. Yhteydenottojen perusteella kiinteistökauppoja koordinoiva lainsäädäntö kuitenkin kiinnostaa, sanoo Kymäläinen.

Aion huutaa kansaa apuun.

Suna Kymäläinen

Se, että kansalaisaloite floppasi, ei lannista Suna Kymäläistä.

– Aion huutaa kansaa apuun niin monta kertaa, että sekin päivä tulee, jolloin huomataan, ettei tämä rimpuilu ole ollut turhaa, Kymäläinen sanoo.

Kansanedustaja Suna Kymäläisen lakialoite kolmansien maiden kansalaisten kiinteistökauppojen rajoittamisesta kaatui edellisen eduskunnan lakivaliokunnassa viime lokakuussa. Nyt vireillä olevan kansalaisaloitteen allekirjoittaminen on mahdollista elokuun 10. päivään asti.

Kansalaisaloitteen etenemisestä kertoi ensin kaupunkilehti Vartti.