Hyppää sisältöön

Nato on päättänyt kolminkertaistaa nopean toiminnan joukkonsa – "Nato on hyvin vahva sotilasliitto"

Sotilasliitto Naton kaksipäiväinen puolustusministerikokous on alkanut tänään keskiviikkona Brysselissä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg 24. kesäkuuta Brysselissä. Kuva: Thierry Charlier / AFP

Sotilasliitto Nato on hyväksynyt vahvistukset nopean toiminnan joukkoihinsa, Nato kertoo kotisivullaan (siirryt toiseen palveluun). Joukkojen koko kolminkertaistuu nykyisestä 13 000:sta 40 000:een. Vahvistuksia tehdään niin maalla, merellä kuin ilmassakin.

Brysselissä puhunut Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg perusteli Naton toimia maailman muuttumisella ja siihen sopeutumisella. Hän korosti, että Nato haluaa suojella jäsenmaitaan.

– Me emme tavoittele yhteenottoa, emmekä halua asevarustelua, Stoltenberg korosti.

Hän sanoi kuitenkin uskovansa, että Venäjä on hyvin tietoinen Naton toimista.

– Missään maailmassa ei ole epäilystäkään siitä, että Nato on hyvin vahva sotilasliitto, joka kykenee puolustamaan liittolaisiaan, Stoltenberg sanoi.

Nato lisää sotilasharjoituksia ja ilmavalvontaa Euroopassa ja lisää laivojensa määrää Itämerellä ja Mustallamerellä. Lisäksi se perustaa kuusi pientä päämajaa Viroon, Latviaan, Liettuaan, Puolaan, Bulgariaan ja Romaniaan.

– Kukin muodostuu noin 40 ihmisestä, ja ne näyttelevät tärkeää roolia suunnittelemisessa, harjoituksissa ja mahdollisten vahvistusten auttamisessa, Stoltenberg sanoi.

Sotilasliitto Naton kaksipäiväinen puolustusministerikokous on alkanut tänään keskiviikkona Brysselissä. Natoon kuuluu kaikkiaan 28 maata.

.
.