Kesäteatterikausi käyntiin Kulkurin valssilla

Meri-Lapin kesäteattereiden tämän suven ensimmäinen ensi-ilta oli keskiviikkona 24.6. kun Pohjanrannan vintillä esitettiin laulunäytelmä "Kulkurin valssi".

kesäteatterit
 Pohjanrannan viime vuoden kesäteatteriesitys oli  Kulkurin valssi
Jari Vesa / Yle

Keminmaassa tartutaan tänä kesänä Suomi-filmi klassikkoon kun Mika Waltarin elokuvatekstiin perustuva, Joel Elstelän käsikirjoittama ja Hanna Littowin ohjaama "Kulkurin valssi" kajahtaa näyttämöllä paikallisvoimin.

Näytelmän säestyksen ja tunnelmoinnin hoitaa pianollaan Niko Mäenalanen. "Ansaa ja Taunoa tuuraavat" Tuula Piittinen ja Ilkka Marttala. Kulkurin valssin seuraavat esitykset ovat tulevana viikonloppuna.

Meri-Lapin kesäteattereiden määrä huvennut

Torniossa on ollut kesäteatteria tarjolla vuodesta 1973 ja tänä kesänänkin on tarjontaa ainakin parin teatterin verran.

Ensin ensi-iltaan ehtii mm. Mira Sunnarin, Arja Sipolan ja Juha Alvarin tähdittämä, Olavi Virran musiikkiin perustuva "Legendan lauluja" heinäkuun 1. päivänä. Anne Angerian käsikirjoittaman ja ohjaaman musiikillisen viihdenäytelmän esityspaikkana on ravintola Umpitunneli.

Tornion kesäteatterin, Kimmo Hirvenmäen ohjaama "Robin Hood" saa ensi-iltansa perjantaina 3.7. kello 19. Åströmin kartanossa.

Meri-Lapin Estradi tuo Kemissä ravintola Puistopaviljongin lavalle 1. heinäkuuta Markku Hattulan ja Esko Puttosen kirjoittaman esityksen "Dieettivaellus". Sen ohjaa Toni Sainio.

Tervolassa, Simossa ja Ylitorniolla ei kesäteatteria ole tarjolla.