Uber-protesti: Vihaiset taksikuskit tukkivat tiet Pariisin lentokentille

Taksikuskit ovat suuttuneet Uber-yhtiölle, joka vie heidän mukaansa työt taksiluvan saaneilta yhtiöiltä. Poliisin mukaan 2 800 taksia on osallistunut protesteihin eri puolilla Ranskaa.

Ulkomaat
Taksien mielenilmaisu Pariisissa.

Uber-yhtiön taksitoiminnan suututtamat taksinkuljettajat ovat tukkineet tiet Pariisin lentokentille ja juna-asemille.

Protestoivat taksinkuljettajat tukkivat autoillaan pääsyn Charles de Gaullen lentokentälle ja takseja on kokoontunut myös Orlyn lentokentälle sekä kaupungissa oleville juna-asemille.

Taksiautoilijat ovat protestoineet myös muissa Ranskan kaupungeissa. Poliisista kerrottiin uutistoimisto AFP:lle, että yhteensä noin 2 800 taksia on osallistunut mielenilmauksiin.

Taksinkuljettajien mukaan yhdysvaltalainen Uber-yhtiö vaarantaa taksiluvan saaneiden yhtiöiden työpaikat viemällä niiltä asiakkaita.

Uberin älypuhelinsovellus yhdistää asiakkaat ja vapaana olevat yksityiset kuljettajat, jotka ajavat kyydit perinteisiä takseja halvemmalla.

Uber-taksien toiminnan tielle on kuitenkin noussut monessa maassa lainsäädännöllisiä esteitä. Lisäksi taksinkuljettajat ovat järjestäneet useita protesteja yhtiön taksitoimintaa vastaan vaatien, että Uberin kuljettajien toimintaa säänneltäisiin samalla tavoin kuin tavallistenkin taksien.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset