Liika innovatiivisuus kostautui yritykselle – kalleimmat elämykset joutuivat karsintalistalle

Heikkolumiset talvet, venäläisten väheneminen ja liian moneen asiaan keskittyminen johti tapahtumapalveluyrityksen talousvaikeuksiin. Lappeenrannassa toimiva Salpasafarit himmailee nyt toimintaansa ja keskittyy olennaiseen.

talous
YLE Etelä-Karjala

Kaksi huonoa talvea ja liian suureellinen toiminta on pakottanut tapahtumapalvelu Salpasafarit luopumaan kalliimmista aktiviteeteista.

– Meillä on ollut liikaa tarjontaa ja liikaa uusien tuotteiden kehittämistä. Me on yritetty olla liian monella saralla edelläkävijöitä, järkeilee ohjelmapalveluyrittäjä Petri Parkko Salpasafareilta.

Lappeenrannan Rauhassa toimiva yritys joutui talousvaikeuksiin satsatessaan liian isosti talven aktiviteetteihin, jotka kärsivät lumen puutteesta. Perinnässä on noin 62 500 euroa, joista Salpasafarit meinaa selvitä muuttamalla toimintatapaansa.

– Taloutta on tervehdytetty saneerauksella ja luovuttu kalliimmista tuotteista, selvittää ohjelmapalveluyrittäjä Petri Parkko.

Kalliit aktiviteetit siirtyvät syrjään

Kalliiden aktiviteettien, kuten mönkijäsafarien sijaan yritys keskittyy Saimaan saariretkiin ja vuokraamotoimintaan. Moottorikelkkasafareita kokeillaan vielä ensi talvi, mutta tämän jälkeen tehdään päätös niidenkin kannattavuudesta.

– Nyt keskitytään kärkituotteisiin. Niiden joukkoon kuuluu myös tapahtumien järjestäminen suurille ryhmille, luettelee Parkko.

Myös Rauhanrannan ravintolatoiminnalle on löytynyt ulkopuolinen yrittäjä. Salpasafarit voivat keskittyä olennaiseen toimintaansa.

– Alueeseen ja tulevaisuuteen on uskoa. Kyllä tästä vielä selvitään, sanoo toiveikas ohjelmapalveluyrittäjä Petri Parkko.

Uusia juttuja tälle kesälle

Salpasafarit on kehittänyt kesäksi uusia Saimaa-tuotteita. Yksi niitä on saariretki Masteensaareen Rauhan edustalla. Kyse on perinteisemmästä luonnossa liikkumisesta. Saaressa voi esimerkiksi onkia ja paistaa makkaraa.

Vuokraamon puolella uusimpana on SUP eli Stand Up Padling –lautojen vuokraus, joka tuli valikoimaan viime syksynä.