One Direction lauantaina Olympiastadionilla – ensimmäiset fanit jo paikalla

Poikabändi One Directionin ensimmäiselle Suomen-keikalle jonotetaan jo, vaikka itse konsertti alkaa vasta lauantai-iltana. Ensimmäiset fanit ovat saapuneet paikalle telttailemaan jo pari päivää sitten.

musiikki
Kuusi ensimmäistä jonottajaa esittelee itse tekemiänsä jonotusnumeroita.
Laura, Jenna, Rosanna, Tea, Riina ja Sofia ovat kuusi sinnikkäintä fania.Ines Sirén / Yle

Ensi lauantaina Olympiastadionin valtaa teinisuosikki One Direction. Sinnikkäimmät fanit ovat odottaneet yhtyettä jo tiistaista saakka. Laura Kohtanen, Jenna Savolainen, Rosanna Kataja, Tea Kakkuri, Riina Kaski ja Sofia Backholm ovat varustautuneet "miljoonilla" puhelimien vara-akuilla ja jatkojohdoilla, teltalla ja muovipressuilla. Läheisestä Hesburgerista saa ruokaakin.

– Suunnitelmissa oli tulla paikalle jo juhannuksena, mutta sää oli huono ja kaupungissa levotonta, Laura Kohtanen kertoo.

Poliisit häätivät tytöt Olympiastadionin tornin kupeesta torstai-aamuna. Seuraava yö on tarkoitus valvoa.

– Eka partio oli kiva, ne toivotti tsemppiä, mutta seuraavat poliisit ilmoittivat että saamme sakot jos vielä pystytämme teltan uudestaan, tytöt kertovat.

Virallinen jonotus Olympiastadionille alkaa vasta konserttipäivän aamuna. Tyttöjen suunnitelmissa on kaapata tämänkin jonon ykköspaikat.

– Netin faniryhmissä jotkut ovat käyneet aika kuumana, aikovat kuulemma päästä meidän ohi. Ei tule onnistumaan, tytöt nauravat.

Lauantaiaamuna tytöt aikovat kasata teltan ja muut tavarat, heittää ne Kohtasen äidille ja suunnata itse keikalle.

Olympiastadionilla nähdään nelihenkinen One Direction. Yksi brittiläis-irlantilaisen bändin perustajajäsenistä, Zayn Malik, jätti yhtyeen maaliskuussa. Pienempi kokoonpano ei tosifaneille kuitenkaan ole maailmanloppu.

– Itkin ensin viikon putkeen. Nyt ollaan jo leikattu Zaynin kuvat irti julisteista, elämä jatkuu, Tea kertoo.