Rinne: Luopuminen pankkivaltuuston paikasta sovinnon ele

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne luopuu paikastaan arvostetussa eduskunnan pankkivaltuustossa Jutta Urpilaisen (sd.) hyväksi. Urpilainen ei itse näe, että Rinteen eleessä olisi kyse riitojen sopimisesta.

politiikka
Antti Rinne
Antti RinneYle

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo, että hänen luopumisensa paikasta eduskunnan pankkivaltuustossa tulkitaan myös sovinnon eleeksi. Rinteen mukaan ensisijaisesti hänen ja Jutta Urpilaisen (sd.) tehtävien vaihtamisessa on kyse työtehtävien hoitamisesta paremmin.

– Minun työtehtäväni puolueen puheenjohtajana näissä kannatuslukemissa on aika työläs, ja totesin ensimmäisen pankkivaltuuston kokouksen jälkeen, että on aika vaikeata yhdistää sitä ulkoasiainvaliokuntaan ja puolueen puheenjohtajan tehtäviin, Rinne perusteli tänään torstaina eduskunnan aulassa.

Rinne lisäsi toivovansa, että päätös tulkitaan myös sovinnon eleeksi. Rinteen ja Urpilaisen välien on tulkittu kylmenneen sen jälkeen, kun Rinne huhtikuussa torppasi Urpilaisen tien SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

SDP:n eduskuntaryhmä päätti torstaina iltapäivällä, että Rinne ja Urpilainen vaihtavat luottamustehtäviään. Rinne luopuu paikastaan eduskunnan pankkivaltuustossa Urpilaisen hyväksi. Urpilainen luovuttaa puolestaan Rinteelle paikkansa Suomen Pankin tilintarkastajissa.

Rinteen mukaan aloite paikkojen vaihdosta tuli häneltä itseltään.

Urpilainen: Minusta tässä ei ole mitään riitoja ollut

Urpilainen sanoi olevansa tyytyväinen paikkaan pankkivaltuustossa. Hän huomautti, että eduskuntavaalien jälken hänen oma toiveensa oli jatkaa pankkivaltuuston jäsenenä.

– Olin positiivisesti yllättynyt, kun puolueen puheenjohtaja soitti ja kertoi, että hän on tällaista minulle tarjoamassa, Urpilainen kertoi eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Urpilainen sanoi, ettei itse näe, että tehtävien vaihdossa olisi kyse sovinnon eleestä.

– Minusta tässä ei ole mitään riitoja ollut missään vaiheessa, Urpilainen totesi.