Avantin uusi vetäjä näpäytti Sanni Grahn-Laasosta

Avantin vastavalittu toiminnanjohtaja Maati Rehor toivoo uudelta kulttuuriministeriltä Sanni Grahn-Laasoselta (kok.) jämäkkyyttä.

musiikki
Maati Rehor
Maati Rehor on Avanti-orkesterin uusi toiminnanjohtajaMaarit Kytöharju

Avantin tuore toiminnanjohtaja Maati Rehor (s. 1976) uskoo, että kaikilla valtion tukemilla instituutioilla, kuten Avantilla on lähivuosina kovat paineet todistaa olemassaolonsa.

Viime hallituksen sinetöimät kulttuurin leikkaukset purevat vielä lähivuosina.

- Kun resurssit pienevät, se vaatii toimintatapojen osalta myös innovatiivisuutta, mutta uskon, että on varmasti organisaatioita, joille tulevat leikkaukset saattavat olla vaikeampia kuin Avantille.

Uusi kulttuuriministeri, Sanni Grahn-Laasonen (kok.), saa Rehorilta näpäytyksen.

Grahn-Laasonen on sanonut toivovansa, että jatkossa kulttuuria tuettaisiin myös esimerkiksi kaupungeissa.

- Toivoisin, ettei kulttuuriministeri jättäisi kulttuurin tukemista vain toivomisen varaan.

Rehor viittaa uuden hallituksen ajamiin normienpurkutalkoisiin. Se antaisi kunnille mahdollisuuden päättää itse, miten ne järjestävät esimerkiksi kirjasto-, nuoriso- ja liikuntapalvelunsa.

- Ettei se vain vaikuttaisi lopulta näiden palvelujen alasajoon. Normienpurkutalkoot voivat tehdä ihan hyvää myös kulttuurialalla, olen sitä mieltä, mutta on oltava tosi huolellinen siinä, ettei samalla laiteta lasta pesuveden mukana.

Rehor odottaa Grahn-Laasoselta jämäkkyyttä.

- Toivon kulttuuriministeriltä, että hän harkitsee mitä jätetään toivomisen varaan ja mitä oikeasti turvataan.

Avantin uusi toiminnanjohtaja Maati Rehor aloittaa työnsä virallisesti syyskuussa. Hän siirtyy uuteen tehtävään Suomen Jazzliitosta.

Rehor on taustaltaan muusikko.