HS: Elinkeinoministeri Rehn uudistaisi Helsingin asuntopolitiikkaa – "peltomaalle rakentaminen ei vastaa kysyntään"

Rehn haluaa Helsinkiin lisää täydennysrakentamista. Myös toimistojen muuttamisen asunnoiksi pitäisi hänen mielestään tapahtua nykyistä nopeammin ja vähemmällä byrokratialla.

politiikka
Olli Rehn
Elinkeinoministeri Olli Rehn.Yle

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) kaipaa uudistamista Helsingin asuntopolitiikkaan. Hän kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että pääkaupunkiin tarvitaan ehdottomasti tiivistävää täydennysrakentamista ja myös nykyistä korkeampia asuintaloja.

– Asuntojen kysyntäpaine kohdistuu entistä selvemmin keskustaan ja sen liepeille. Peltomaalle rakentaminen ei vastaa tähän kysyntään, Rehn kirjoittaa.

Elinkeinoministeri helpottaisi myös esimerkiksi toimistojen muuttamista asunnoiksi. Hänen mielestään muutoksen pitäisi tapahtua alle puolessa vuodessa ja ilman rakennusvalvonnan kohtuutonta byrokratiaa.

Rehn on myös huolissaan asuinalueiden eriytymisestä. Hän huomauttaa, että esimerkkejä sen aiheuttamista ongelmista voi nähdä muun muassa Malmössä ja Pariisissa.

Helsinkiin maan alle suunniteltua Pisararataa Rehn pitää kiinnostavana hankkeena. Sitä arvioitaessa pitäisi hänen mielestään pohtia myös mahdollisen Tallinnan-tunnelin merkitystä Helsingin ja koko Suomen henkilö- ja tavaraliikenteelle.