Oikeusministeri Lindström: Sukupuolineutraalin avioliittolain esitteleminen minulle "nihkeää"

Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) selventää blogikirjoituksessaan kantojaan muun muassa sukupuolineutraaliin avioliittolakiin ja kuolemantuomioon. Lindströmin avioliittolaista antamasta lehtikommentista nousi eilen pienimuotoinen kohu.

Kotimaa
Jari Lindström.
Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoo kokevansa sukupuolineutraalin avioliittolain esittelemisen "nihkeänä". Lindström kertoo asiasta Uuden Suomen blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

Lindström pohtii blogissa ministerinuransa alkua ja käy läpi puheistaan tehtyjä tulkintoja.

Esitys on eduskuntaan tuotava. Tiedän tämän ja sitä kunnioitan.

Jari Lindström

– Nyt kun kerroin, että minulle on nihkeää esitellä sukupuolineutraalia avioliittoa käsittelevä laki ja että selvitin itselleni miten tämä prosessi kaiken kaikkiaan etenee, niin yksi jos toinenkin ilmoittautuu kertomaan minulle, että pakkohan tuo on esitellä, Lindström kirjoittaa torstai-iltana julkaisemassaan kirjoituksessa.

Hän viittaa tällä Kouvolan Sanomien torstaina julkaisemaan juttuun, jossa Lindströmin kerrotaan empivän sukupuolineutraalin avioliittolain esittelyä (siirryt toiseen palveluun) valtioneuvostossa.

Itse avioliittolakia Lindströmin ei tarvitse enää esitellä, sillä eduskunta ja presidentti ovat sen jo hyväksyneet. Eduskunnnan on kuitenkin vielä hyväksyttävä sen vaatimat muutokset muuhun lainsäädäntöön.

Lindström kirjoittaa blogissaan ymmärtävänsä, että laki on edellisen eduskunnan hyväksymä ja sitoo myös nykyistä hallitusta.

– Esitys on eduskuntaan tuotava. Tiedän tämän ja sitä kunnioitan.

Vihreät jätti kirjallisen kysymyksen

Lindströmin puheista nousi eilen torstaina pienimuotoinen kohu, jonka seurauksena vihreät jätti asiasta kirjallisen kysymyksen.

– Aikooko hallitus kunnioittaa viime eduskunnan tahtoa ja toteuttaa tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämät muutokset muuhun lainsäädäntöön asianmukaisesti? vihreät kysyy puolueen puheenjohtajan Ville Niinistön jättämässä kirjallisessa kysymyksessä.

Myös jotkut SDP:n kansanedustajat ja puoluesihteeri Reijo Paananen ihmettelivät julkisesti Lindströmin ulostuloa.

Lindström selvensi kantaansa kuolemantuomioon

Lindström ottaa blogikirjoituksessa myös kantaa kuolemantuomioon.

– En ole koskaan kertonut kannattavani kuolemantuomioita vaan vastauksena 2011 esitettyyn kyselyyn kerroin, että: "voisin harkita sitä erittäin raaoissa rikoksissa", Lindström huomauttaa.

Ministerin mukaan vanha vastaus kaivettiin kaapista kun hänet nimitettiin oikeusministeriksi.

– En ole muuten ajamassa Suomeen kuolemantuomiota. Olikohan tuo tarpeeksi selkeästi sanottu..., hän jatkaa.