Yksi kuollut, kaksi haavoittunut terrori-iskussa kaasutehtaaseen Ranskassa – paikalta löydetty islamistilippu

Poliisi on pidättänyt noin 30-vuotiaan miehen epäiltynä iskusta. Ranskan tiedustelupalvelu tuntee epäillyn ennestään.

Ulkomaat
Pelastushhenkilöstöä Saint-Quentin-Fallavierissä 26. kesäkuuta 2015.
Pelastushhenkilöstöä Saint-Quentin-Fallavierissä 26. kesäkuuta 2015.Philippe Desmazes / AFP / Lehtikuva

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja kaksi haavoittunut kaasutehtaaseen tehdyssä terrori-iskussa Saint-Quentin Fallavierissä Kaakkois-Ranskassa. Kuollut mies oli mestattu. Ruumiin läheltä on löydetty valkoinen ja musta lippu, joissa on arabiankielistä kirjoitusta.

Kaksi tekijää ajoi autolla päin tehtaan porttia kello kymmenen jälkeen Ranskan aikaa. Auto ajautui kaasusäilöihin ja laukaisi räjähdyksen, presidentti François Hollande on sanonut tiedotustilaisuudessa Brysselissä. Ensitietojen mukaan hyökkääjä olisi räjäyttänyt useita pieniä räjähteitä kaasutehtaan sisällä.

Poliisi on pidättänyt noin 30-vuotiaan miehen epäiltynä iskusta. Ranskan tiedustelupalvelu tuntee epäillyn ennestään. Miehellä ei ole rikosrekisteriä, mutta hänestä on tehty arvio, että hän on saattanut radikalisoitua.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kertoo, että hänellä olisi yhteyksiä salafisteihin, jotka noudattavat vanhoillista sunnilaista islamintulkintaa. Poliisi on iltapäivällä tehnyt useita pidätyksiä tapahtumiin liittyen.

Teon motiivi ei ole tiedossa. Isku tapahtui kello 10 Ranskan aikaa eli klo 11 Suomen aikaa. Sisäministeri Cazeneuve on tapahtumapaikalla Air Products -yhtiön tehtaassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa.

Presidentti François Hollande aikoo lähteä EU:n huippukokouksesta takaisin Ranskaan terrori-iskun vuoksi. Pariisissa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen tehdyssä terrori-iskussa kuoli 12 ihmistä tammikuussa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters