Kulmakarvat ovat uusi musta – "En usko, että viivakulmakarvat olisivat tekemässä comebackia"

Tuuheat ja luonnolliset kulmakarvat ovat tulleet jäädäkseen ja ohuet, viivamaiset kulmakarvat on jätetty historiaan.

Kulmakarvojen halutaan nyt olevan tuuheat ja luonnolliset. Kuva: Laura Tolonen / Yle

Kulmakarvat, kulmakarvat, kulmakarvat. Tummat, tuuheat ja paksut. Vieläkö kulmakarvat ovat kauneustrendien huippua?

– Kyllä nuo tuuheat kulmakarvat näyttäisivät dominoivan tätä kenttää jonkin verran, meikkitaiteilija Saara Sarvas kertoo.

– Ei ole enää sellaista, että kaikilla on ne tietynlaiset – hiukset tai kulmakarvat. Nyt on menty luonnollisuuteen. On paljon tuuheutta, mutta onhan myös ihmisiä, joilla eivät niin tuuheat kulmakarvat olekaan. Voisin sanoa, että tulevaisuus näyttää heille vieläkin valoisammalta! Kulmakarvatrendit normalisoituvat ja ihmiset alkavat korostaa omaa yksilöllisyyttään, Sarvas miettii.

Vuosien takaisesta trendistä on tehty täyskäännös. Ennen niin kapeiksi nypityt kulmakarvat eivät enää komeilekaan monien kasvoilla. Sarvas ei usko kapeiden, viivamaisten kulmakarvojen enää palaavan.

Kynä ja puuterituotteet ovat helpoimmat, joilla voi lähteä liikkeelle. Värilliset geelit, harjattavat tai siveltimellä laitettavat – niillä saa erilaisia lopputuloksia.

Saara Sarvas

– Kyllä ne vähän ovat katoava luonnonvara. Niitä tosin varmasti tulee jossain vaiheessa näkymään catwalkeilla, sillä muoti kulkee sykleissä. En usko, että viivakulmakarvat olisivat tekemässä comebackia katukuvaan ihan heti – ainakaan suureen suosioon. Kaikki, jotka nyppivät aikanaan kulmat ohuiksi, tietävät kyllä minkälainen savotta niiden kasvattaminen sitten on, Sarvas naurahtaa.

Tulevaisuuteen katsova Sarvas näkee ohuiden kulmakarvojen sijasta jotain värikästä.

– Oman kulmakarvan muotoa lähdetään tekemään skarpimmaksi, ehkä lähdetään jopa värjäämään. Hiuksissa on paljon shokkivärejä, joten ne aivan varmasti tulevat kulmiinkin. Niin sanottua yksilöllisyyden korostamista.

Lankoja, vahaa vai perinteiset pinsetit?

Mistä tietää, minkä väriseksi omat kulmakarvat pitäisi taiteilla?

– Nyrkkisääntö kulmakarvojen väriin on seuraava: puolesta asteesta yhteen asteeseen vaaleampi kuin mikä hiusten tyven väri on tummimmillaan. Kun tätä noudattaa niin ei voi kovin pahasti mennä vikaan, Saara Sarvas neuvoo.

Kaikki, jotka nyppivät aikanaan kulmat ohuiksi, tietävät kyllä minkälainen savotta niiden kasvattaminen sitten on.

Saara Sarvas

Jokainen kulmakarvojaan muotoillut on varmasti tuskaillut pian takaisin kasvavien karvojen kanssa. Keinoja niiden muotoilemiseen on kuitenkin useampia.

– Lankaamista, eli threadingia ei Suomessa kauheasti harrasteta. Se on intialainen keino, jolla saadaan älyttömän lyhyitä karvoja poistettua.

Ammattilainen saattaa käyttää vahaa tai lankoja, mutta Sarvas kertoo itse luottavansa perinteisiin pinsetteihin.

– Kannattaa satsata niihin. Kertakirpaisulla parikymmentä euroa pinseteistä saattaa tuntua kovalta hinnalta, mutta ne voivat olla elinikäinen toveri. Itse liputan pinsettien puolesta.

Jos ei karvoja omasta takaa löydy, on apu nykyään lähellä.

– Kestokulmakarvat toimivat vähän samaan tapaan kuin kestoripset. Kulmakarvoja liimataan sekä niiden hennompien karvojen sekaan, että suoraan ihoon kiinni. Voi kuulostaa todella pelottavalta, mutta jotkut tähänkin ovat tykästyneet, meikkitaiteilija naurahtaa.

Ensin kynä, sitten jotain muuta

Saara Sarvas neuvoo aloittelijaa tarttumaan vaikkapa kulmakynään. Seuraavaksi voi lähteä testailemaan muita tuotteita.

– Riippuu siitä, minkälaista lopputulosta lähtee hakemaan. Kynä ja puuterituotteet ovat helpoimmat, joilla voi lähteä liikkeelle. Värilliset geelit, harjattavat tai siveltimellä laitettavat – niillä saa erilaisia lopputuloksia.

Sarvas neuvoo kotimeikkaajaa seuraavasti:

Kynämäinen tuote

Skarpimpaa muotoa ja luonnollista karvamaisuutta. Ei kuitenkaan niin, että koko kulma väritettäisiin.

Puuterimainen tuote

Huoliteltu, juhlavampi tulos. Puuteria on helppo kontrolloida ja häivyttää, etteivät kulmakarvat mene liian tummaksi.

Geelit

Harjattavilla geeleillä voi huolitella ja korostaa. Värillisillä, siveltimillä levitettävillä geeleillä voi tehdä kaikenlaisia variaatioita. Saa aikaan erilaisia lopputuloksia.

– Jos haluaa pro-meininkiin lähteä, niin suosittelen kaikkia siveltimellä käytettäviä geelejä.