Game of Thronesin suurin tähti Ylen haastattelussa: ”Minua ei tunnisteta kadulla” – video

Fantasiasarja Game of Thronesin tunnetuksi tekemä Emilia Clarke ottaa uusia askelia elokuvaurallaan uudessa Terminator Genisys -elokuvassa. Toimintarooleja tehnyt näyttelijä haluaa olla vahva esikuva nuorille tytöille.

elokuvat
Hymyilevä näyttelijä Emilia Clarke Terminator Genisys -elokuvajulisteen edellä.

_Game of Thrones _-fantasiasarjan yhtä suosituinta hahmoa, Daenerys Targaryenia esittävä Emilia Clarke on tullut tutuksi lohikäärmeiden äitinä ja voimakkaana johtajana.

Uudessa Terminator Genisys -elokuvassa Clarke näyttelee niin ikään vahvaa taistelijaa, Sarah Connoria. Terminaattori-elokuvasarjallle keskeisen roolin tekevä näyttelijä haluaa olla esimerkkinä nuoremmille.

– On tärkeä saada nuorille tytöille naisroolimalleja elokuviin. Sen parempi, jos löytyy itsevarmoja ja vahvoja naisia, joita pitää esikuvina.

Game of Thrones -fantasiassa Clarken lohikäärmevaltiattaren hahmo vaaleine peruukkeineen näyttää hyvin erilaiselta kuin näyttelijä arkena.

– Minua ei tunnisteta kadulla, voin elää uskomattoman normaalia elämää. Voin mennä lähikauppaan hakemaan kananmunia. Mutta se antaa myös näyttelijänä minulle mahdollisuuden muuntautua. Aiemmat roolini eivät ole niin taakkana, sanoo Clarke.