Kaaso luottaa Skypeen, someen ja blogeihin

Nykykaasot vaihtavat ajatuksia Skypessä ja hakevat vinkkejä sosiaalisesta mediasta ja blogeista. Oman siskon kaasona oleminen on tunteellinen kokemus.

Kaaso Jenni Härmä askartelee hääpöytiin koristeita. Kuva: Tiina-Leena Kurki / Yle

Jenni Härmä on yksi siskonsa Heidin kaasoista. Hän on hiljattain selvinnyt ensimmäisestä vaativasta koitoksestaan eli kahdeksan vuotta vanhemman isosiskon polttareista, joihin kaukaisimmat vieraat tulivat Australiasta ja Tanskasta.

– He saapuivat Heidille täysin yllätyksenä, kuten polttaritkin olivat, Jenni Härmä kertoo tyytyväisenä.

Australiassa asuva kaaso on tosi hyvin ollut Skypen kautta mukana.

Jenni Härmä

Heidi-sisko on valinnut häihinsä peräti neljä kaasoa, joista yksi asuu Jennin lisäksi Oulun seudulla, toinen on kolmen pienen lapsen äiti ja neljäs on toisella puolella maapalloa.

– Australiassa asuva kaaso on tosi hyvin ollut Skypen kautta mukana ja tämä pikkuvauvan äitikin on pystynyt osallistumaan. Olemme koettaneet saada porukka kasaan ja saatu samalla suunniteltua jo hääohjelmaakin.

Hyvät vinkit poimittu häistä

Kaasojen käsilaukut eivät pursuille hiirenkorville selattuja tuoreimpia häälehtiä, sillä kaikilla on kokemusta muun muassa kavereiden häistä, joista on otettu vinkkejä.

– Niitä on sitten yhdistelty ja otettu hyviä juttuja mukaan. Sosiaalista mediaa seuraamalla tulee kuitenkin aina uusia asioita. Luen myös paljon blogeja, joista olen saanut hyviä niksejä.

Häissä on maalaisromanttinen teema, joten kaasokin vaalii perinteitä. Kaksi kaasoa oli morsiamen mukana valitsemassa häämekkoa.

– Ei tarvinnut käydä kuin kaksi kertaa.

Sosiaalista mediaa seuraamalla tulee kuitenkin aina uusia asioita.

Jenni Härmä

Kaason oma juhla-asu on vielä hankkimatta. Morsiamelta on kysytty mielipidettä, mutta jokaisella kaasolla on oma tyylinsä.

– Yksi haluaa vähän pitempää, toinen lyhempää ja kolmas jotain muuta. Meistä jokainen hankkii kuitenkin oman asunsa.

Sisko ei ole bridezilla

Jenni Härmä koristelee säkkikankaalla ja narulla lasisia lastenruokapurkkeja juhlapöytiin laitettavia kukkia varten. Vielä ei jännitä.

Hän arvelee olevansa siskoaan temperamenttisempi, joten häähermostuneisuus voi iskeä aivan juhlapäivän kynnyksellä.

– Heidissä ei ole kyllä aineksia bridezillaksi, joka hermostuisi täydellisesti. Minä voin kyllä hiukan stressata.

Luulisin, ettei siellä kyyneliltä vältytä.

Jenni Härmä

Tunteet nousevat kuitenkin hääpäivänä pintaan.

– Meidän perheellämme on tiivis suhde. Luulisin, ettei siellä kyyneliltä vältytä, kun minä olen herkkä ja äitikin on niin herkkä.

– Nämä ovat meidän perheemme ensimmäiset häät. Kyllä varmaan itketään, kun ensimmäinen tyttö menee naimisiin.