Suositulle rannalle hyökätty Soussessa Tunisiassa – useita kuollut

Ainakin 28 on kuollut ja useita haavoittunut. Sisäministeriön tiedottaja Mohamed Ali Aroui kuvaa hyökkäystä terroristi-iskuksi.

Ulkomaat
Sotilas vartioi Imperial-hotellin ovella Soussessa perjantaina.
Sotilas vartioi Imperial-hotellin ovella Soussessa perjantaina.Fethi Belaid / AFP

Ainakin 28 ihmistä on kuollut ja 36 haavoittunut rannalla kahden turistihotellin edessä Soussessa Tunisiassa tehdyssä hyökkäyksessä, valtion televisiokanava kertoo. Suurin osa heistä on turisteja, ja kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta.

Kuolleiden joukossa on ainakin brittejä, irlantilaisia, saksalaisia ja belgialaisia. Lisäksi ainakin yksi venäläinen on haavoittunut.

Hyökkääjä toimi yksin, sisäministeriö kertoo. Alun perin kerrottiin, että tekijöitä olisi ollut kaksi.

Ministeriön tiedottaja Mohamed Ali Aroui kuvaa hyökkäystä terroristi-iskuksi. Hyökkäys tehtiin Soviva- ja Imperial Marhaba -hotellien rannoille.

– Hyökkääjä avasi tulen turisteja ja tunialaisia päin Kalashkinovilla hotellin rannalla. Hyökkääjiä oli vain yksi. Hän oli nuori kaveri, joka oli pukeutunut shortseihin, kuten turistit, hotellin työntekijä kertoi uutistoimisto Reutersille.

Sousse on Pohjois-Afrikan suosituimpia rantakohteita. Se sijaitsee noin 150 kilometrin päässä pääkaupungista Tunisista. Siellä käy paljon eurooppalaisia ja afrikkalaisia turisteja.

Suomen Tunisian-lähetystölle 12 matkailmoitusta

Suomalaiset matkatoimistot eivät tee tähän aikaan vuodesta matkoja Tunisiaan. Suomen Tunisian-lähetystön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi joutunut uhreiksi Soussen hotelli-iskussa.

Soussessa voi kuitenkin olla omatoimimatkailijoita. 12 suomalaista on tehnyt lähetystölle matkustusilmoituksen Sousseen. He oleskelevat lähetystön mukaan kaupungissa todennäköisesti pysyvämmin.

Tunisia on ollut hälytysvalmiudessa maaliskuisen terrori-iskun jälkeen. Tuolloin islamistikapinalliset tappoivat 20 ulkomaalaista turistia Bardo-museossa Tunisissa.

Lähteet: AFP, Reuters