Näin rakentuu One Directionin konsertti Olympiastadionille – video

Maailman suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva poikabändi esiintyy Helsingissä lauantaina. Konsertin puitteet ovat suuret ja esiintymislavan pystyttämiseen menee neljä päivää.

kulttuuri
Rakennusvaiheessa oleva konserttilava stadionilla.

Helsingin Olympiastadionilla käy kova tohina, kun One Directionin konserttilavaa kasataan lauantain keikkaa varten. Paikalle on tuotu keikkakalustoa kymmenillä rekoilla ja rakennelmien kimpussa häärii parisataa ihmistä.

Mukana ovat myös Rob Brewer ja Ellie Clement, jotka työskentelevät konsertin videotuotannossa. He ovat olleet mukana One Directionin -konserttikiertueella puolitoista vuotta.

– Kaikki on mennyt hyvin, vaikka pieniä vastoinkäymisiäkin on ollut, kertoo Brewer.

– Tämä on massiivinen produktio, koska yhtye on niin iso, jatkaa Clement.

Molemmat ovat olleet mukana konserttikiertueilla jo aiemmin. Rob Brewer on esimerkiksi työskennellyt Lionel Richien kiertueella. Poikabändin kanssa kiertäminen on kuitenkin ollut täysin erilaista.

– One Directionin kanssa työskenteleminen on ollut aika kummallista suuren fanijoukon takia. Bändi aiheuttaa suurta hysteriaa, minne tahansa meneekin. Se on ollut minulle uutta. En ollut valmistautunut siihen, Brewer myöntää.

– Kun olimme viime kesänä Euroopassa, iso joukko faneja oli hotellimme ulkopuolella huutamassa. Se oli vähän outoa. Ja kun nousimme bussiin, fanit keräytyivät auton ympärille, Ellie Clement hämmästelee.

One Directionin nuoret fanit ovat kovia kirkumaan. Voiko siihen kiertueella ollessa tottua?

– Kirkumiseen ei kyllä totu. Fanit ovat edelleen kovaäänisiä, Clement ja Brewer nauravat.