1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Delfiinikeskustelulla vaikutusta – Särkänniemen delfinaario menettää kävijöitään

Delfinaarion kävijämäärät ovat jonkin verran pudonneet viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Vastaavasti esimerkiksi Koiramäki on lisännyt suosiotaan. Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä pitää mahdollisena, että delfinaariosta käyty keskustelu on osaltaan vaikuttanut asiaan.

Kuva: Yle

Tampereen Särkänniemessä ei kaiken kaikkiaan ole ollut kovin vilkasta alkukesän aikana. Ulkotoimintaa on tietysti rajoittanut sää, joka on ajoittain ollut sateinen ja kolea.

Kuluneen alkukesän osalta näyttää selvältä, että delfinaarion kävijämäärä on laskenut, toteaa Tampereen Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

– Samaan aikaan meillä on joitakin muita kohteita, joissa kävijämäärät ovat selkeästi nousseet, Koiramäki esimerkiksi. Sen luvut ovat yhtä paljon suuremmat.

Säiden vaihtelu tuskin on syy, sillä vuosi sitten ilmat olivat melko samantyyppiset.  Voisi myös kuvitella, että sisäkohteet vetäisivät kehnollakin säällä.

Onko delfinaarion ympärillä käyty keskustelu vaikuttanut yleisön suosioon?

– Aina on vaikea sanoa, mikä johtuu mistäkin ja kuinka paljon. Mutta näyttäisi, että silläkin on merkityksensä ollut, ainakin tänä kesänä, arvioi Miikka Seppälä.

Särkänniemen vetovoima on kokonaisuus

Delfinaarion merkitystä Särkänniemen kokonaistuloihin on Seppälän mukaan vaikea arvioida, mutta kovin suurena hän ei sitä pidä. Sinne saa erillislipun, mutta elämysrannekkeella pääsee kaikkiin huvilaitteisiin ja muihin kohteisiin, myös delfinaarioon. Samoin esimerkiksi Koiramäkeen, akvaarioon, planetaarioon.

Kuinka suuri osa elämysrannekkeesta lasketaan millekin kohteelle, on Seppälän mukaan jo enemmän tai vähemmän tulkintaa. Tärkein asia näyttäisi olevan huvipuiston laitteet.

Jotkut varmasti myös jättävät tulematta delfinaarion takia, Seppälä päättelee. Käyttäjätottumuksia on selvitelty kyselylomakkeilla, mutta yksittäisen kohteen merkitystä on hänen mielestään niistäkin vaikea erikseen kaivaa esiin.