1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Corundum (Korut ja jalokivet)

Loppuunmyytyjä saleja ja ulkoilmakonsertteja sateisen taivaan alla Jutajaisissa

Jutajaisten lipunmyynti on sujunut vilkkaasti. Monet sisällä järjestetyistä konserteista ovat olleet loppuunmyytyjä. Ulkoilmakonserteissakin yleisöä on ollut säähän nähden hyvin.

Corundum (Korut ja jalokivet)
Jutajaiset 2015
Jutajaiset

Neljättä päivää vietettävien Jutajaisten lipunmyynti on sujunut vilkkaasti, kertoo Jutajaisten järjestelyvastaava Risto Korhonen.

Kirkossa ja sisällä Korundissa järjestetyt konsertit ovat Korhosen mukaan olleet pääasiassa loppuunmyytyjä, ja myös perjantai-illan ulkoilmakonsertti keräsi sateesta huolimatta kohtuullisesti yleisöä.

– Eilen illalla siirryttiin kello 20 pihalle, ja ikävä kyllä sade jatkui koko illan. Siitä huolimatta ihan kohtuullisesti 600-700 henkilöä oli paikalla ja jaksoi kuunnella Semmarit loppuun asti.

Seminaarinmäen Mieslaulajien lopettaessa sade oli kuitenkin yltynyt jo sellaiseksi, että illan viimeisen esiintyjän Inga Söderin keikka siirettiin suosiolla sisälle Korundin ravintolaan.

Korundin sisäpihalle toivotaan kesäkatosta

Jutajaisia vietetään nyt ensimmäistä kertaa kulttuuritalo Korundin tuntumassa.

Konsertteja pidetään pääasiassa konserttisalissa, talon ravintolassa ja isoimmat konsertit ovat Korundin sisäpihalle rakennetulla Juta-areenalla. Siellä esiintyjät ovat sateen sattuessakin säältä suojassa, mutta yleisö taivasalla.

Risto Korhonen toivoo, että Korundin sisäpihalle saataisiin rakennettua kesäkatos, jonka suojiin iso yleisö mahtuisi kosteammalla kelillä.

– Kyllähän se suuri toive on. Saataisiin Korundin sisäpiha toimimaan muutenkin kuin Jutajaisten aikana. Olen vetänyt tuolla hihasta päättäjiä ja esittänyt toiveen, että saataisiin siihen rakennettua kesäkatos, Korhonen sanoo.

Kaupungin tiukassa taloudellisessa tilanteessa katos on tietysti tiukassa, Korhonen arvelee.

– Mutta kyllä järjestäjät ovat siitä tietysti vähän vuokraakin maksamaan. Niin se voitaisiin sitten rahoittaa pidemmällä aikavälillä. Se ei kuitenkaan olisi kuin 20–30 tuhannen euron investointi, eli ei mikään mahdottomuus.