Pienkone teki pakkolaskun liikenteen sekaan Oulussa

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut pakkolaskussa.

Kotimaa
Pienkone joutui tekemään pakolaskun Oulussa Kajaanintielle 27.6.2015
Polttariporukkaa lennättävä pienkone joutui tekemään pakkolaskun Oulussa. kone oli lentänyt kymmenisen minuuttia, kun siitä katosivat lentäjän mukaan tehot ja kone jouduttiin ohjamaaan alas. Ainoa mahdollinen paikka oli Kajaanin valtatie, jossa kone laskeutui muun muassa voimalinjojen alitse Heikkilän kankaalle.

Pienkone on joutunut moottorivikojen takia tekemään pakkolaskun Oulussa. Kone laskeutui liikennöidylle Kainuuntielle Heikkilänkankaalla, koska pienkoneen moottori oli sammunut kesken lennon.

Pelastuslaitoksen mukaan pienkoneessa oli kolme ihmistä, mutta poikkeuksellinen laskeutuminen sujui ongelmitta, eikä kukaan loukkaantunut pakkolaskussa. Myös kone säilyi lentäjän ripeiden otteiden ansiosta vahingoittumattomana.

Hän oli juuri lennättämässä toista osaa polttariporukasta, kun koneen moottorista alkoivat kierrokset hiipua.

– Koneen moottori alkoi yskiä Maikkulan vesitorinin yläpuolella, jolloin siitä katosivat tehot, kertoo koneen ohjaaja Erkki Niiranen.

Kone laskeutui voimalinjojen alitse Kainuuntielle liikenteen sekaan. Niiranen ilmoitti lennonjohtotorniin pakkolaskusta vähän ennen alastuloa ja totesi, ettei mitään muuta paikkaa ollut.

Koneen lasku kesti puolitoista minuuttia ja se joutui laskeutumana suoraan liikenteen sekaan.

Suoraan liikenteen sekaan

– Siinä nähtiin kun liikennetolpat vilahtivat vain ohi, kun kone tuli alas, sanovat koneen kyydissä olleet polttariporukan jäsenet. Kone onnistui pysähtymään vain puolen metrin päähän Heikkilänkankaan risteyksessä olvista liikennemerkeistä.

– Ei siinä juuri ennättänyt mitään pelätä. Mahtavaahan se oli, he toteavat ikimuistoisesta ja lopulta onnekkaasti päättyneestä polttarilennosta.

Koneen ohjaajan mukaan kone oli tehnyt juuri ennen pakkolaskuun johtanutta lentoa toisen samanlaisen lennon, jolloin koneessa ei ollut havaittu mitään ongelmia.

– Juuri siinä vaan edellisen porukan kanssa puhuttiin ja kyselivät, että olenko koskaan joutunut tekemään pakkolaskua ja nyt tässä sitten kävi näin, hän naurahtaa kun tilanne on onnellisesti ohi.

Autot väistivät pientareelle

Osa Kainuuntien autoista joutui väistämään laskeutuvaa konetta pientareelle, mutta autoihinkaan ei tullut vahinkoja.

Pelastuslaitos on siirtänyt pienkoneen pois Kainuuntieltä läheiselle levähdysalueelle. Siellä kone houkuttelikin paljon uteliaita katsomaan outoa ilmestystä. Koneen siirto paikan päältä kortjattavaksi tapahtuu purkamalla siitä siivet ja viemällä se tutkittavaksi kuorma-autokyydillä.

Korjattu uutista 30.6. kello 12.30: Kone laskeutui Oulun Kainuuntielle, ei Kajaanintielle.