Ranskan terrori-iskun epäilty tunnusti

Perjantaina Ranskassa yhden miehen mestannut pääepäilty on tunnustanut. Epäilty myönsi tekonsa, kun selvisi, että hän oli lähettänyt itsestään ja uhrin päästä kuvan Whatsapp-palvelun kautta. Kuva on AFP:n mukaan lähetetty Syyriaan.

Ulkomaat
Vajaa kymmenen poliisia tiesulun luona.
Poliiseja iskun kohteena olleen tehtaan ulkopuolella Saint-Quentin-Fallavierissa Ranskassa 26. kesäkuuta.Sebastien Nogier / EPA

Lyonin lähellä kaasutehtaaseen tehdyn iskun epäilty on tunnustanut, kertoo uutistoimisto AFP. Sen lähteiden mukaan terrori-iskusta epäilty mies osasi kertoa tapahtumista yksityiskohtia.

Epäilty mies on aikaisemmin ollut Ranskan viranomaisten seurannassa. Hänen ei kuitenkaan tiedetä osallistuneen terroritekoihin, eikä hänellä ollut rikosrekisteriä. Mies kuljetetaan sunnuntain aikana Pariisiin uusiin kuulusteluihin.

Mies tunnusti, kun selvisi, että hän oli lähettänyt itsestään ja uhrin päästä kuvan Whatsapp-palvelun kautta Kanadaan. Tutkijat kuitenkin sanovat, että viesti on voitu välittää vastaanottajan numerosta seuraavalle vastaanottajalle. AFP:n lähteiden mukaan karmea selfie päätyi vastaanottajalle Syyriaan.

Ranskan Saint-Quentin-Fallavierissä tehdyssä iskussa kuoli perjantaina yksi henkilö. Miehen pää löydettiin kaasutehtaan portilta ja hänen ruumiinsa tehtaan sisältä.

Lähteet: AFP