Hotelli Keurusselkä herätetään henkiin – kiinteistö yhä myynnissä

Viime elokuussa konkurssin sulkema hotelli Keurusselkä Keuruulla avataan uudelleen heinäkuussa. Uudet yrittäjät pyörittävät toimintaa vuokralaisina. Hotellikiinteistö on uudesta vuokrasopimuksesta huolimatta edelleen myynnissä.

Keurusselkä, Keuruu
Hotelli Keurusselän matto
YLE Keski-Suomi

Perinteikkään rantahotellin uuden tulemisen takana ovat korpilahtelaiset yrittäjät Satu Jokihalme ja Manu Syrjänen. Yrittäjäpariskunta kertoo jatkavansa kaikkia hotellin toimintoja: majoitus- ja ravintolapalveluja, juhla- ja kokouspalveluja sekä tansseja.

Korpilahtelaisyrittäjillä on pitkä kokemus alasta. Syrjäsen firma pyörittää tällä hetkellä myös kolmea tanssilavaa Kuhmoisissa, Iitissä ja Orimattilassa.

Kesäksi hotelliin palkataan 15 - 20 pääasiassa osa-aikaista työntekijää. Osan palveluista yrittäjät aikovat ulkoistaa, ja tarkoituksena on käyttää myös työnvälitysfirmoja. Rekrytointi on meneillään.

– Tällä hetkellä on palkattu kymmenkunta henkilöä vastaanottoon sekä keittiö- ja ravintolatehtäviin. Työhaastattelut jatkuvat alkavalla viikolla ja vielä on haussa mm. kaksi kokkia sekä huonesiivoojia, yrittäjät kertovat tiedotteessaan, kertoo Jokihalme.

Keurusselän hotellin toiminta on tarkoitus käynnistää maanantaitansseilla 13. heinäkuuta. Avajaisissa esiintyy tangoprinssi Leif Lindeman Avec-orkesterin kera.

Jokihalme ja Syrjänen sanovat tiedostavansa, että hotelli Keurusselkä on edelleen myynnissä.

– Pyrimme saamaan toiminnan vireäksi ja mahdollista ostajaa kiinnostavaksi. Toiminta pohjautuu silti pitkäjänteisen työn käynnistämiseen, he tähdentävät.

Jokihalmeen työuralta löytyy useita kauppakeskuspäällikkyyksiä. Syrjänen on työskennellyt 1980-luvulla Keurusselän myyntipäällikkönä. Molemmat pyörittävät myös Mäntyharjun Mäntymotellia, joka suljettiin kosteus- ja homeongelmien vuoksi viime joulukuussa.