1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb vastaa kysymyksiin Kreikan tilanteesta – Seuraa Ylen sivuilla

Stubbin odotetaan vastaavan toimittajien kysymyksiin tiedotustilaisuudessa heti valiokuntakuulemisen jälkeen. Lähetys alkaa klo 11.45.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (vas.) tapasi Hollannin valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloemin Helsingissä 10. kesäkuuta.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pitää tänään maanantaina Kreikan tilannetta käsittelevän tiedotustilaisuuden. Sitä voi seurata suorana lähetyksenä Yle Uutisten verkkosivuilla. Lähetys alkaa klo 11.45.

Stubb on ennen tiedotustilaisuutta eduskunnan suuren valiokunnan kuultavana. Hän vastaa toimittajien kysymyksiin heti valiokuntakuulemisen jälkeen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) raportoi valiokunnalle Eurooppa-neuvoston kokouksesta, joka järjestettiin viime torstaina ja perjantaina. Stubb puolestaan käsittelee euroryhmän kokouksia. Ryhmä oli koolla keskiviikosta lauantaihin.

EU-ministerivaliokunta kokoontui Kreikan vuoksi tänä aamuna. Se tiedotti seuraavansa Kreikan tilannetta tarkasti ja kokoontuvansa, jos tarvetta on.  

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras vahvisti sunnuntai-iltana, että maan pankit ja pörssi pidetään suljettuina. Myös pääoman liikkeitä rajoitetaan. Kreikka järjestää kansanäänestyksen lainaohjelmasta ensi sunnuntaina.

Kreikan lainaohjelma päättyy huomenna tiistaina. Maan on määrä maksaa Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle 1,6 miljardin euron lainaerä.