1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kreikan kriisi

Jouduitko taskuvarkaan kohteeksi Kreikassa? Näin paljon vakuutus korvaa

Kreikan talouskriisin vuoksi matkailijoita kehotetaan varaamaan mukaan käteistä rahaa. Vakuutusyhtiö Ifin lakimies Mikko Vaitomaa muistuttaa, että varkaustapauksissa korvattava summa on hyvin rajallinen.

Turisteja poistumassa laivasta Pireuksen satamassa. Kuva: Al,is Konstantinidis / EPA

Kreikkaan lähtijöitä kehotetaan ottamaan matkalle mukaan käteistä rahaa. Vakuutusyhtiö Ifin lakimies Mikko Vaitomaa muistuttaa, että varkaustapauksissa vakuutusyhtiöt korvaavat usein vain rajatun määrän rahaa, yleensä 100 tai 200 euroa vakuutuksesta riippuen.

Ulkoministeriö on varoittanut lisääntyvistä taskuvarkauksista Kreikassa. Vaitomaa arvelee, että varkaat tietävät etelänmatkaajien tavallista suuremmasta matkakassasta.

– Matkailijoiden pitää muistaa, että heillä on rajalliset mahdollisuudet nostaa pankkiautomaateista rahaa. Jos taskuvaras iskee, ei matkailijoita välttämättä pysty kotimaasta käsin rahallisesti tukemaan, Vaitomaa kertoo.

Vaitomaa kehottaa lomailijoita hajauttamaan rahojaan eri paikkoihin ja usean vetoketjun taakse. Vaatteiden alle kätkettävä kaulapussi on hyvä kätkö varkaita kuhisevassa väentungoksessa.

– Toivottavasti kukaan suomalainen mies ei enää pidä lompakkoaan housujen takataskussa, Vaitomaa sanoo.